r
Nosalty Logó

Ausztrál répás süti

Petra
Ausztrál répás süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

1045
Kalória
14.2g
Fehérje
89.8g
Szénhidrátok
74g
Zsír
77.3g
Víz
107.2g
Koleszterin
8.6g
Rost
57.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1045 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 8351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 367 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    77.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4626 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1045 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    592.2 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    218 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5015.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    842 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.7 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4466 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    818 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37012 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 8351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    680 micro
  • β-karotin
    1628 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 367 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket.
  2. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.
  3. Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget.
  4. Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.
  5. Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet.
  7. Kockákra vágva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Egy kedves ismerősünknek készítettem ezt a sütit, hálám jeléül rendszergazdai segítségéért. A hatalmas adagra való tekintettel, jutott belőle nekünk is. Észrevételünk: a krém akár el is hagyható a tetejéről. Azért a receptet az eredeti formájában osztom meg, ahogyan az a Sütés alapkönyvében olvasható  (egy-két mennyiségnél tértem csupán el), és ki-ki eldöntheti, hogy krémesen vagy a nélkül készíti.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...