Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ausztrál répás süti

Ausztrál répás süti
Ausztrál répás süti
90 perc / előkészület: 50 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves ismerősünknek készítettem ezt a sütit, hálám jeléül rendszergazdai segítségéért. A hatalmas adagra való tekintettel, jutott belőle nekünk is. Észrevételünk: a krém akár el is hagyható a tetejéről. Azért a receptet az eredeti formájában osztom meg, ahogyan az a Sütés alapkönyvében olvasható  (egy-két mennyiségnél tértem csupán el), és ki-ki eldöntheti, hogy krémesen vagy a nélkül készíti.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket.
  2. A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.
  3. Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget.
  4. Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.
  5. Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  6. A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet.
  7. Kockákra vágva tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 113 210
elküldve: 108
receptkönyvben: 1 512
elkészítve: 95/122
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

répás-diós süti, sütemény répával és dióval, répatorta, répás sütemény, répasüti

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildi107
Ildi107 Sat, 2019-04-27 10:42

Az egyik legfinonabb süti, amivel valaha találkoztam, egyszerű elkészíteni, elronthatatlan és még egészséges is. Én Mascarpone nélkül, fekete csokireszelékkel a tetején készítettem, de lehet rá fehér csokit is szórni, így is nagyon finom.

Maffci
Maffci / Maffci Thu, 2017-04-20 21:19

7 éves kislányom sütötte meg (kis segítséggel) húsvétra, nagyon ízlett mindenkinek! :) Köszi a receptet!

Brumóka
Brumóka Sun, 2016-03-13 22:00

Újra megsütöttem kisebb vendégséghez, de nem kellett gluténmentesíteni. Fehér liszttel és fehér cukorral - így is működik! Szívesen tettem volna bele mazsola helyett aszalt áfonyát, de nem volt. Egyes családtagjaim szerint a mazsola mérgező! Nagyon jól használható az aszalt áfonya! Nagyon jó recept!

Brumóka
Brumóka Mon, 2014-04-21 18:53

Hurrá! Ma megsütöttem, de sikeresen gluténmentesítettem! Naturbit nevezetű GM liszttel csináltam, és mint várható volt, a sok répa, dió mellett fel se tűnt a sütinek. Fáradt voltam hozzá, hogy kétféle sütit süssek - a nem lisztérzékeny sok családtag se reklamált. A répát, diót időspórolás miatt diódarálón ledaráltam. Remekül lehet " reszelni" a diódarálóval! Remek recept, köszi!

Zsuzska69
Zsuzska69 Mon, 2014-04-21 13:28

Kedves Petra!
Fantasztikus a recept!!!!! Mivel nem fogyasztok fehér lisztet, nagyon örültem ennek a sütinek. Cukor helyett Xilitet használtam, a diót darálva adtam hozzá, a többit változtatás nélkül hagytam. Biztos vagyok benne, hogy ez lesz nálam a "FAVORITSÜTI"!
Üdv! Zsuzsi

lujzcsi
lujzcsi Mon, 2013-08-26 15:35

Én is mindent apróra daráltam, répát, diót, fantasztikusan finom! Ajánlom mindenkinek! Krém persze elmaradt, mert mire kihűlt, már alig maradt! :-)

fila
fila Mon, 2014-01-06 18:05

Fincsi lett! :) Én citromos krémmel tálaltam. /2 db lime citrom héját reszeltem és 1/2 lime citromot facsartam a mascarponéhoz. / Tuti recept!

flikflak
Flikflak / flikflak Fri, 2013-03-22 10:17

Elkeszitettem, finomliszttel, es igy is tokeletes kett! Koszonom a receptet!!!
Mosolygos napot! :)

flikflak
Flikflak / flikflak Thu, 2013-03-21 14:38

Sziasztok!
Probalta valaki sima finomliszttel? Mert most nincs itthon bio teljeskiorlesu. Sokat szamit?
Koszi

sackoka
sackoka Tue, 2011-11-15 14:57

Kipróbáltuk és Isteni lett. Biztos vagyok benne, hogy még többször megsütöm ezen a télen.

Petigedei
Petigedei Sun, 2011-07-24 23:17

Jól hangzik! Megpróbálok minél előbb megbirkózni-e nemes feladattal!

solteszanita
solteszanita Wed, 2011-05-18 15:41

Kedves Petra,
Már másodjára készült a süti nálunk, nagyon bejött mindenkinek;)) Némi módosításokkal ugyan ( a diót beledaráltam, hogy a 20 hónapos kisfiam is ehesse, a répát pedig másodjára már a finom reszelőn reszeltem bele, kicsit kevesebb cukorral, vagyis mézzel és mazsi nélkül) és krém nélkül!SZerintem nem hiányzik róla, nagyon fincsi nélküle is! A sok közül az egyik trükköm, hogy gyermekem mostanság zöldségeket is egyen!
Köszi a receptet!További jó főzőcskét!
Anita

Escudete
Escudete / Escudete Wed, 2011-04-20 13:16

Most vettem ki a sütőből, és nagyon jól néz ki, na meg szuper az illata is :) Alig várom, hogy kihűljön, mert ez már csak nagyon finom lehet :))

Kat
Kat Sun, 2010-12-19 09:13

Kedves Petra!

Ezt a sütit egész biztos ki fogom próbálni hamarosan - lehet még most Karácsonykor ez lesz az egyik süti, amit megsütök. Izgalmasan hangzik, és biztos nagyon finom is. A kép pedig egyszerűen magáért beszél. Köszönöm szépen a receptet, és kívánok Neked nagyon boldog és áldott Karácsonyt! További szép napot: Kata

DiorTenshi
DiorTenshi Tue, 2010-05-11 20:39

Nagyon-nagyon finom és könnyű elkészíteni. Én a mascarponét bele kevertem - bár nem annyit, amennyit a recept írt, mert egy másik édességből maradt ki valamennyi és fel akartam használni -, a tetejére pedig nem tettem, de nagyon jó így is. Családi kedvenc :) Aki ódzkodik a répától a süteményben, az készítse el, mert kellemeset fog csalódni!

1045
sárgarépa 500 g
dió 250 g
teljes kiőrlésű liszt 250 g
szódabikarbóna 2 teáskanál
fahéj 2 tk
mazsola 150 g
barna cukor 250 g
tojás 4 db
napraforgó olaj 250 ml
mascarpone 250 g
porcukor 80 g
vaj 50 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek