r
Nosalty Logó

Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne

Fahéj
Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

872
Kalória
52.2g
Fehérje
75.4g
Szénhidrát
37.5g
Zsír
290.5g
Víz
165.4g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 3484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 872 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6240.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1922 micro
  • Lut-zea
    4645 micro
Összesen 3484 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Elkészítjük a húst: az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, és kb 1 dl vizet aláöntve puhára pároljuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját is meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Ne túl puhára!
  3. A szószhoz a margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, felöntjük a tejjel. Sózzuk, fűszerezzük, és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
  4. Ebből a sós besamelből keveset félreteszünk, a többit meg összekeverjük a megfőtt, lecsöpögtetett brokkolival.
  5. A 25 dkg lisztből a többi hozzávalóval sós palacsintatésztát készítünk, és nagyon halovány, vastagabb palacsintákat sütünk.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleteszünk egy réteg palacsintát, erre a hús felét, erre megint palacsintát, rá a brokkolis szósz egyik felét, aztán palacsinta, hús, palacsinta, szósz következik. A tetejére palacsinta kerüljön.
  7. A félretett besamelt összekeverjük 2 ek tejföllel és a hús maradék szaftjával, és ezt kenjük a legfelső palacsintára.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  9. Ráreszeljük a sajtot, és még ezzel is sütjük addig, míg a sajt rá nem olvad.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Egyszer nagyon félreízesítettem egy brokkolifőzeléket, túl "olaszos" lett. Kidobni azért vétek lett volna, így elgondolkodtam, hogyan lehetne megmenteni. Így született ez a palacsintarakottas, ami az ízesítése és a kinézete miatt a lasagne-ra emlékeztet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek