r
Nosalty Logó

Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Brokkolis-pulykahúsos ál-lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 872 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 3484 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Összesen 127 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    408 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 872 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    150 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6240.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1890 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    1708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1006 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1922 micro
  • Lut-zea
    4645 micro
Összesen 3484 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    70 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. Elkészítjük a húst: az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, fűszerezzük, beletesszük a paradicsompürét, és kb 1 dl vizet aláöntve puhára pároljuk.
  2. A brokkolit rózsáira szedjük, a torzsáját is meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben megfőzzük. Ne túl puhára!
  3. A szószhoz a margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, felöntjük a tejjel. Sózzuk, fűszerezzük, és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
  4. Ebből a sós besamelből keveset félreteszünk, a többit meg összekeverjük a megfőtt, lecsöpögtetett brokkolival.
  5. A 25 dkg lisztből a többi hozzávalóval sós palacsintatésztát készítünk, és nagyon halovány, vastagabb palacsintákat sütünk.
  6. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beleteszünk egy réteg palacsintát, erre a hús felét, erre megint palacsintát, rá a brokkolis szósz egyik felét, aztán palacsinta, hús, palacsinta, szósz következik. A tetejére palacsinta kerüljön.
  7. A félretett besamelt összekeverjük 2 ek tejföllel és a hús maradék szaftjával, és ezt kenjük a legfelső palacsintára.
  8. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  9. Ráreszeljük a sajtot, és még ezzel is sütjük addig, míg a sajt rá nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18678
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 12.

Ajánló

Én egy hatalmas (26 cm átmérőjű) teflonlábasba rétegezem, és abban sütöm hozzá a palacsintákat is. Pontosan öt óriás palacsintára elég ez a mennyiségű tészta. Természetesen ki lehet próbálni lasagne tésztával. Így is, úgy is egyformán finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszer nagyon félreízesítettem egy brokkolifőzeléket, túl "olaszos" lett. Kidobni azért vétek lett volna, így elgondolkodtam, hogyan lehetne megmenteni. Így született ez a palacsintarakottas, ami az ízesítése és a kinézete miatt a lasagne-ra emlékeztet.

Hozzászólások (11)

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Ez a fotó egyszer?en tökéletes, és az is, amit fotóztál! :-))) Úgy megkóstolnám, pedig nem is szeretem a brokkolit. ;-) A palacsintádat viszont imádom, amikor a te recepted szerint a múltkor megsütöttem, megfogadtam, h. ezentúl mindig Fahéj-módra fogom készíteni. Szép napot neked: Gabi

Fahéj

Kedves Gabi! El?ször is köszönöm a dicséretet. Ez egy szép étel, olyan kis színeske, és finom is. Érdemes kipróbálni. És hogy az én palacsintámat sütöd? Ez roppant megtisztel?, de komolyan. És fahéjat is teszel bele? Mert én szoktam, ha édesen készítem, mert nekem anélkül hiányosnak t?nik. :) Neked is szép hétvégét! Éva

P.

Hujjjujujuj de szép! Aztamindenit! Gratulálok Éva! Gyönyör?! Eszter

Fahéj

Én is hujujuj, ha tetszik. :) Ez nekem nagy öröm! Köszönöm! Éva

Geleva

Kedves Fahéj! Nagyon, nagyon guszta amit a képen látok! Minél el?bb ki fogom próbálni. Nagyon szeretem a brokkolit is, így együtt nagyon finom lehet. Lécci...lécci máskor is f?szerezd el a tervezett ételt, és újra tervezzéssel találj ki valami hasonlóan klassz dolgot!!!:DDD Üdv.: G. Éva

Fahéj

:D Kedves Éva! (Rengeteg Évák vagyunk ezen az oldalon :D ) Tényleg nagyon finom! Szeretni fogod szerintem. Mikor még forró, és a besameles brokkoli olyan szépen, lomhán folyik ki bel?le, hmmm... akkor alig bírom kivárni, hogy annyira h?ljön, hogy ne égesse meg a számat. S hogy mellé kellene még f?szereznem ételeket? Hát abban biztos vagyok, hogy történik még velem ilyesmi. Majd úgyis megtudjátok... :) Üdvözöllek: Fahéj-Éva

Geleva

Kedves Éva! :D A válaszod 2-3 sorától, nem csak a nyálelválasztásom indult be, de még a gyomrom is kordult egyet.:))) Pedig nem vagyok éhes, keveset és ritkán eszem!....Ez már jelent valamit...csak kérlek ne hizlalj fel!!!;DDD Üdv.: G. Éva

Fahéj

Eszem ágában sincs... :D

Törölt felhasználó

H??? de szép!Drága Fahéj! Lehet hogy nem írok minden receptedhez de mindet megcsodálom.Nagyon jók!Puszi.Bogi

Fahéj

Aranyos Bogi! Ezt nagyon-nagyon köszönöm!!! Én is puszillak: FahÉjVA

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj!Nálunk ez lesz a mai ebéd.Igaz a párom nem szeret semmilyen zöldséget,mert ? mindig azt mondja,hogy ? sem nem kecske sem nem nyúl,de ha az enyém is ilyen szépen fog kinézni mint a tiéd,akkor tutira meg fogja kóstolni.Legalábbis,a legutóbb,amikor rakott zöldbabot készítettem a barátainknak,neki meg fasírtot kellett készíteni,akkor sem tudott ellenállni az illatozó rakottasnak.Ha jól emlékszem szedett vagy háromszor,a fasírtot pedig le kellett fagyasztanom.Majd leírom,hogy mi volt a reakció..

Fahéj

Kedved Niki! Kíváncsian várom! :)

Törölt felhasználó

Kedves Fahéj!Elkészült a m?.Megkóstolta a kedves párom.Azt mondta,hogy nagyon finom,bár ? nem is szereti a brokkolit.

Fahéj

Ez jó hír! :) Remélem, azért neked is ízlett. Üdv:Fahéj

Bató Edit

Szia Éva! Nagyon találó neve van ennek az ételnek! Olyan jól álcázta magát, hogy én csak most találtam meg. Ez hogy lehet? F?, hogy megvan és holnap el is készítem. Nálunk a brokkoli minden formában nyer?, de ez az ízkombináció... Nyami. Csodás az étel, remek a fotó: szívb?l gratulálok! :))) Szeretettel, Edit. (majd beszámolok)

Fahéj

Kedves Edit! Lényeg, hogy megvan a recept! Csak ajánlani tudom! F?leg, mikor frissen kiveszem a süt?b?l, és olyan szép lomhán folyik benne a besameles szósz, jajj! :)) Várom a beszámolót! Puszi: Éva

Bató Edit

Kedves Éva! Ez nagyon finom volt, igazán jót ettünk bel?le. Én még hús nélkül is szívesen megenném, mert ez a brokkolis szósz isteni. Hát még egyszer köszönöm. :))) Puszi, Edit.

IRKE

Én most próbálom ki, épp sül a süt?ben. Bízom benne, hogy ez is remek lesz, mint eddig mindegyik recept, amit kipróbáltam innen. :)

Fahéj

Remélem, ízleni fog! :)

Törölt felhasználó

Nagyon guszta,elmentve...ki lesz probålva. Köszi :)

Fahéj

Remélem, ízleni fog! Mert fincsi! :)

Iki

Alig várom már, hogy hazaérjek és elkészítsem! Nagyon guszta! :)

Fahéj

És nagyon finom is! Majd meglátod. Remélem legalábbis, hogy nem csalódsz benne. Üdv: Fahéj

Hozzávalók

A húshoz

A brokkolis szószhoz

A palacsintához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek