Bakonyi húsos palacsinta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Büszkeszósz

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
75g tej42 kcal
-
50g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A pörkölthöz
-
125g csirkecomb139 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A mártáshoz
-
63g gomba13 kcal
-
7 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
35 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
687
Kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
300g tej168 kcal
-
200g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A pörkölthöz
-
500g csirkecomb556 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A mártáshoz
-
250g gomba53 kcal
-
10g szárított gomba30 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2744
Kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
A palacsintához
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
5.2g tojás7 kcal
-
14.2g tej8 kcal
-
9.4g szódavíz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
A pörkölthöz
-
23.6g csirkecomb26 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
4.7g zöldpaprika1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g tejföl4 kcal
A mártáshoz
-
11.8g gomba3 kcal
-
0.5g szárított gomba1 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.7g tejföl9 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
Összesen
132
Kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 40.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 266.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
687
Kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.6 g
Zsír
-
Összesen 161.7 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 684 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2876.8 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 182 mg
-
Kálcium 653 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 1244 mg
-
Nátrium 587 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.9 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1067.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 34 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 117 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 522 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 566 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 1151 micro
Összesen
2744
Kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 97 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
132
Kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
3 dl tej
-
2 dl szódavíz
-
1 csipet só
-
0.5 dl napraforgó olaj
A pörkölthöz
-
2 db csirkecomb
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db zöldpaprika
-
1 kis db paradicsom
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek tejföl
A mártáshoz
-
25 dkg gomba
-
1 kis fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A palacsintához
- A szárított gombát langyos vízbe beáztatjuk.
- A tyúkcombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk.
- A hagymát felaprítjuk, olajban üvegesre pirítjuk.
- Megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a húst, a paprikát, paradicsomot.
- Sózzuk, borsozzuk, és időnként pótolva az elpárolgott vizet, puhára főzzük a pörköltet.
- Közben elkészítjük a palacsintát.
- A kész pörköltből a húst ledaráljuk, vagy gépben aprítjuk, a darálékot kevés pörköltszafttal és tejföllel lazítjuk.
- A tölteléket elosztjuk a palacsintákon, négyrét hajtjuk őket.
- Gombamártás készítése:
- A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a szárított gombát leszűrjük (az áztatólevet ne öntsük ki!).
- A hagymát lereszeljük, olajon megfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk.
- Hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk.
- Belekeverjük a maradék pörköltszaftot, és az áztatóléből is teszünk hozzá.
- Ha megfőtt, a tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük a mártást.
- A palacsintákat ezzel a mártással tálaljuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 320
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 50469
- Feltöltés dátuma: 2008. december 01.
Ajánló
Borajánlat: Kadarka Siller
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Büszkeszósz
29 recept
Nagyon szeretem a paprikás csirkét, de a férjem nem lelkesedik érte túlzottan. A húsos palacsintát viszont szereti, így ha paprikás csirke ízvilágra vágyom, ezt szoktam készíteni. És mivel a gombát mindketten kedveljük, időnként a bakonyi változat kerül az asztalra. Szezonban friss erdei - lakóhelyemnek köszönhetően bakonyi - gombából a legfinomabb, ilyenkor szárított gombával csempészem bele az erdő ízét.
Hozzászólások (9)
Szia! Köszönjük a receptet isteni volt!
Örülök, hogy ízlett, egészségetekre! :)
Köszi a receptet, hortobágyi palacsinta függ?ként, és erdei gomba rajongóként, igazán meg tudom becsülni ezt a receptet. :))
Kedves Edit! Úgy éreztem feltétlenül hozzá kell szólnom, mert ez egy nagyon tuti recept és egy nagyon klassz étel és alig van hozzászólás. Én már nagyon sokszor elkészítettem és nagyon finom. Amikor vendégeket várok, vagy nagyon kedvezkedni akarok a férjemnek, ez az étel feltétlenül asztalra kerül! A siker még soha nem maradt el! MINDENKINEK AJÁNLOM!!! Köszönet érte! Teri
<p>I consider, that you commit an error.<A href="http://www.nikeaustraliasite.com/">click here</A> I suggest it to discuss.I can not participate now in discussion there is no free time. But I will be released I will necessarily write that I think.we will communicate.I join. All above told the truth. Lets discuss this question. Here or in PM.</p> <P>I not absolutely understand, what you mean? Quite good topic and this is one of the ways I can agree too.<A href="http://www.northfacecoupons.us/">north face coupon</A> But In other way thats truly hard to take chance for it, </P> <P><A href="http://www.northfacecoupons.us/">the north face coupons</A> Of course, what a great site and informative posts, I will add backline C bookmark this site? </P>
Ez volt a tegnapi ünnepi vacsorám második fogása....Nagyon ízlett mindenkinek, f?leg hogy olasz társaságnak készítettem....Megcsinálom még biztosan jó párszor...Köszönöm.... Zsanett
holnap megint készítem... Megunhatatlan,... Nagyon finom, ráadásul eszerint készítve még az asztalon is jól mutat mint különlegesség. Köszönet érte. Zsanett
Finom lett:-) Én apróra vágtam a csirkehúst, és úgy készítettem el (nincs darálónk itthon), de így is jó lett:-)
Szeretném elkészíteni, egy kérdésem lenne, lehet-e szódavíz helyett ásványvizet, buborékos vizet használni? Köszönettel. Mari
Igen, jó a szénsavas víz. A szóda is az, tulajdonképpen :)