r
Nosalty Logó

Bakonyi húsos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Büszkeszósz
Bakonyi húsos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Összesen 687 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Összesen 2744 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Összesen 132 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 687 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1151 micro
Összesen 2744 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Elkészítés

A palacsintához

  1. A szárított gombát langyos vízbe beáztatjuk.
  2. A tyúkcombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk.
  3. A hagymát felaprítjuk, olajban üvegesre pirítjuk.
  4. Megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a húst, a paprikát, paradicsomot.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és időnként pótolva az elpárolgott vizet, puhára főzzük a pörköltet.
  6. Közben elkészítjük a palacsintát.
  7. A kész pörköltből a húst ledaráljuk, vagy gépben aprítjuk, a darálékot kevés pörköltszafttal és tejföllel lazítjuk.
  8. A tölteléket elosztjuk a palacsintákon, négyrét hajtjuk őket.
  9. Gombamártás készítése:
  10. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, a szárított gombát leszűrjük (az áztatólevet ne öntsük ki!).
  11. A hagymát lereszeljük, olajon megfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk.
  12. Hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk.
  13. Belekeverjük a maradék pörköltszaftot, és az áztatóléből is teszünk hozzá.
  14. Ha megfőtt, a tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük a mártást.
  15. A palacsintákat ezzel a mártással tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 327
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 51223
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 01.

Ajánló

Borajánlat: Kadarka Siller

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bakonyi húsos palacsinta
Büszkeszósz 29 recept

Nagyon szeretem a paprikás csirkét,  de a férjem nem lelkesedik érte túlzottan. A húsos palacsintát viszont szereti, így ha paprikás csirke ízvilágra vágyom, ezt szoktam készíteni. És mivel a gombát mindketten kedveljük, időnként a bakonyi változat kerül az asztalra.  Szezonban  friss erdei - lakóhelyemnek köszönhetően bakonyi -  gombából a legfinomabb, ilyenkor szárított gombával csempészem bele az erdő ízét.

Hozzávalók

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek