Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi húsos palacsinta

Bakonyi húsos palacsinta
Bakonyi húsos palacsinta
170 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a paprikás csirkét,  de a férjem nem lelkesedik érte túlzottan. A húsos palacsintát viszont szereti, így ha paprikás csirke ízvilágra vágyom, ezt szoktam készíteni. És mivel a gombát mindketten kedveljük, időnként a bakonyi változat kerül az asztalra. 
Szezonban  friss erdei - lakóhelyemnek köszönhetően bakonyi -  gombából a legfinomabb, ilyenkor szárított gombával csempészem bele az erdő ízét.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A pörkölthöz

A mártáshoz

ajánlat

Borajánlat: Kadarka Siller

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát langyos vízbe beáztatjuk.
  2. A tyúkcombokat kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk, a húst felkockázzuk.
  3. A hagymát felaprítjuk, olajban üvegesre pirítjuk.
  4. Megszórjuk piros paprikával,  hozzáadjuk a húst, a paprikát, paradicsomot.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és időnként pótolva az elpárolgott vizet, puhára főzzük a pörköltet.
  6. Közben elkészítjük a palacsintát.
  7. A kész pörköltből a húst  ledaráljuk, vagy gépben aprítjuk, a darálékot kevés pörköltszafttal és tejföllel lazítjuk.
  8. A tölteléket  elosztjuk a palacsintákon, négyrét hajtjuk őket.

 
Gombamártás készítése: 

  1. A gombát megtisztítjuk,  felszeleteljük, a szárított gombát leszűrjük (az áztatólevet ne öntsük ki!).
  2. A hagymát  lereszeljük, olajon megfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk.
  3. Hozzáadjuk a gombákat, sózzuk, borsozzuk.
  4. Belekeverjük  a maradék pörköltszaftot, és az áztatóléből is teszünk hozzá.
  5. Ha megfőtt, a tejfölből és lisztből habarást készítünk, ezzel sűrítjük a mártást.
  6. A palacsintákat ezzel a mártással tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 45 357
elküldve: 4
receptkönyvben: 642
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Büszkeszósz

Mióta szakács: 2008.10.31.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött gombás palacsinta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mataka
mataka Sun, 2014-03-02 14:03

Szeretném elkészíteni, egy kérdésem lenne, lehet-e szódavíz helyett ásványvizet, buborékos vizet használni?
Köszönettel.
Mari

Kodak
Kodak / Kodak Fri, 2013-03-15 13:46

Finom lett:-) Én apróra vágtam a csirkehúst, és úgy készítettem el (nincs darálónk itthon), de így is jó lett:-)

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Wed, 2012-05-02 23:47

holnap megint készítem... Megunhatatlan,... Nagyon finom, ráadásul eszerint készítve még az asztalon is jól mutat mint különlegesség. Köszönet érte.
Zsanett

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Sun, 2012-02-19 20:05

Ez volt a tegnapi ünnepi vacsorám második fogása....Nagyon ízlett mindenkinek, főleg hogy olasz társaságnak készítettem....Megcsinálom még biztosan jó párszor...Köszönöm....
Zsanett

tessza
Tessza / tessza Tue, 2011-09-06 14:29

Kedves Edit!
Úgy éreztem feltétlenül hozzá kell szólnom, mert ez egy nagyon tuti recept és egy nagyon klassz étel és alig van hozzászólás. Én már nagyon sokszor elkészítettem és nagyon finom. Amikor vendégeket várok, vagy nagyon kedvezkedni akarok a férjemnek, ez az étel feltétlenül asztalra kerül! A siker még soha nem maradt el! MINDENKINEK AJÁNLOM!!! Köszönet érte! Teri

hajna57
hajna57 Thu, 2010-02-25 18:39

Köszi a receptet, hortobágyi palacsinta függőként, és erdei gomba rajongóként, igazán meg tudom becsülni ezt a receptet. :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-01-24 17:57

Szia!

Köszönjük a receptet isteni volt!

684
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
szódavíz 2 dl
1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl
csirkecomb 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 kis db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
gomba 25 dkg
szárított gomba 1 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál