Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsintatorta

Húsos palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
100 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első alkalommal csak kísérletileg, itthonra, majd másodszorra születésnapra készítettem olyan fiúknak, akik szívesebben eszik a sós ételeket, mint a tortát. A sós töltelékkel viszont mégis lett szülinapi tortájuk.

Cukorbetegeknek: ez a mennyiség 230 g CH-ot tartalmaz. 6 szeletbe  vágva sajnos 38,5 g CH van benne. Legközelebb csökkentett CH-tartalmú liszttel fogom sütni, igyekszem egy adag CH-tartalmát 30 g alá vinni.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

ajánlat

Születésnapra, Valentin napra, házassági évfordulóra ajánlom, vagy bármi különleges alkalom nélkül, ha épp ki akarjuk fejezni szeretetünket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. (Elkészítése egyszerűbb, mint az a hosszú leírásból kitűnik. Gyakorlott háziasszonyoknak csak 2 mondat: süssünk ki néhány sós palacsintát, töltsük meg ledarált, sajttal dúsított csirkepaprikással, olvasszuk össze a mikróban, díszítsük a fotó szerint. A részletes leírás a jövőbeni konyhatündéreknek szól.)
  2.  Az olajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát, hozzátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót is és fél dl vizet öntünk hozzá.
  4. 2 perc kevergetés után lefedjük és közepes tűzön főni hagyjuk kb. 20 percig, amíg a hús megpuhul.
  5. Hűlni hagyjuk. Amíg hűl, addig bekeverjük a palacsintatésztát: szerintem kézimixerben összerázva a legegyszerűbb, nekem még sose lett csomós: a lisztet, tejet, tojást, sót, olajat összerázzuk, majd kinyitjuk a mixert, hozzáöntjük a szódát, kanállal elkeverjük. Pihenni hagyjuk.
  6. Amíg pihen, ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk a csirkepaprikást, megszórjuk a liszttel, hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot, ez utóbbiból 3 evőkanálnyit félreteszünk.
  7. Ellenőrizzük a palacsintatésztát: ha kell, liszttel sűrítjük vagy szódával higítjuk.
  8. Felforrósítjuk a palacsintasütőt, kenőtollal megolajozzuk és kisütjük a palacsintákat. A szokásosnál kicsit vastagabbakat süssünk!
  9. A palacsintákat megkenjük a húsos masszával ügyelve arra, hogy a szélein valamivel több anyag legyen, így elkerülhető, hogy középen púpos legyen a torta.
  10. A díszítés kedvéért egy nagyobb, wok-alakú serpenyőben süssünk ki egy palacsintát, amivel a kész tortát beborítjuk, ezzel a rétegek el lesznek takarva és a torta felvágásáig meglepetés, hogy milyen is a töltelék.
  11. Ekkor a tortát tegyük be a mikróba és magas fokozaton 1-1,5 percig süssük - ez megolvasztja a sajtot, majd ez kihűlve összeragasztja a rétegeket és felvágásnál nem fognak egymáson csúszkálni az "emeletek".
  12. Az utolsó 2 palacsinta kisütése előtt a tésztába pici pirospaprikát keverünk színezéknek. Ezeket a palacsintákat csak a maradék reszelt sajttal töltötjük és egymás felé fordítva, szív alakban rendezzük el a torta tetején. Tálalásig fogpiszkálóval rögzítjük a dekorpalacsintákat, így szállításkor sem mozdulnak el.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 525
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkés palacsinta, Valentin-palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

714
finomliszt 25 dkg
tojás 2 db
tej 2.5 dl
szódavíz 1.5 dl
1 kk
napraforgó olaj 1 dl
füstölt sajt 15 dkg
csirkemell filé 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
csirke felsőcomb 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
fűszerpaprika 1 ek
1 tk
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 3 ek