r
Nosalty Logó

Húsos palacsintatorta

Jolimami
Húsos palacsintatorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

718
Kalória
31.3g
Fehérje
41g
Szénhidrátok
46.9g
Zsír
133.7g
Víz
137.1g
Koleszterin
1.9g
Rost
3.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Összesen 718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Összesen 4313 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A palacsintához

A csirkepaprikáshoz

Összesen 226 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 718 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187.9 g

Zsír

  • Összesen
    281.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7448 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    4872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    802.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    257 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1533 micro
Összesen 4313 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. (Elkészítése egyszerűbb, mint az a hosszúleírásból kitűnik. Gyakorlott háziasszonyoknak csak 2 mondat: süssünk ki néhány sós palacsintát, töltsük meg ledarált, sajttal dúsított csirkepaprikással, olvasszuk össze a mikróban, díszítsük a fotó szerint.A részletes leírás a jövőbeni konyhatündéreknek szól.)
  2. Az olajat felforrósítjuk és üvegesre pároljuk benne a hagymát, hozzátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót is és fél dl vizet öntünk hozzá.
  4. 2 perc kevergetés után lefedjük és közepes tűzön főni hagyjuk kb. 20 percig, amíg a hús megpuhul.
  5. Hűlni hagyjuk. Amíg hűl, addig bekeverjük a palacsintatésztát: szerintem kézimixerben összerázva a legegyszerűbb, nekem még sose lett csomós: a lisztet, tejet, tojást, sót, olajatösszerázzuk, majd kinyitjuk a mixert, hozzáöntjük a szódát, kanállal elkeverjük. Pihenni hagyjuk.
  6. Amíg pihen, ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk a csirkepaprikást, megszórjuk a liszttel,hozzákeverjük a tejfölt és a reszelt sajtot, ez utóbbiból 3 evőkanálnyit félreteszünk.
  7. Ellenőrizzük a palacsintatésztát: ha kell, liszttel sűrítjük vagy szódával higítjuk.
  8. Felforrósítjuk a palacsintasütőt, kenőtollal megolajozzuk és kisütjük a palacsintákat. A szokásosnál kicsit vastagabbakat süssünk!
  9. A palacsintákat megkenjük a húsos masszával ügyelve arra, hogy a szélein valamivel több anyag legyen, így elkerülhető, hogy középen púpos legyen a torta.
  10. A díszítés kedvéért egy nagyobb, wok-alakú serpenyőben süssünk ki egy palacsintát, amivel a kész tortát beborítjuk, ezzel a rétegek el lesznek takarva és a torta felvágásáig meglepetés, hogy milyen is a töltelék.
  11. Ekkor a tortát tegyük be a mikróba és magas fokozaton 1-1,5 percig süssük - ez megolvasztja a sajtot, majd ez kihűlve összeragasztja a rétegeket és felvágásnál nem fognak egymáson csúszkálni az "emeletek".
  12. Az utolsó 2 palacsinta kisütése előtt a tésztába pici pirospaprikát keverünk színezéknek. Ezeket a palacsintákat csak a maradék reszelt sajttal töltötjük és egymás felé fordítva, szív alakban rendezzük el a torta tetején. Tálalásig fogpiszkálóval rögzítjük a dekorpalacsintákat, így szállításkor sem mozdulnak el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Első alkalommal csak kísérletileg, itthonra, majd másodszorra születésnapra készítettem olyan fiúknak, akik szívesebben eszik a sós ételeket, mint a tortát. A sós töltelékkel viszont mégis lett szülinapi tortájuk. Cukorbetegeknek: ez a mennyiség 230 g CH-ot tartalmaz. 6 szeletbe  vágva sajnos 38,5 g CH van benne. Legközelebb csökkentett CH-tartalmú liszttel fogom sütni, igyekszem egy adag CH-tartalmát 30 g alá vinni.

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...