Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolileves sok zöldséggel

Brokkolileves sok zöldséggel
Brokkolileves sok zöldséggel
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem egy tányér leves fontos szerepet tölt be a mindennapi étkezésünkben. Hozzájárulnak a napi folyadékfogyasztáshoz, első fogásként kitűnő, így elkerülhető, hogy a főétellel teletömjük magunkat...... :-)))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én házi ételízesítőt használok hozzá!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli kivételével), odatesszük főni. Annyi vizet engedünk rá, amennyi levest szeretnénk. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a kisebb darabokra tördelt brokkolit is. Majd a fűszereket (ízlés szerint), fokhagymát is. Beleöntjük a paradicsomlevet.
  2. Ha minden zöldség jól megpuhult, hagymás rántást készítünk rá. A zsírban apróra vágjuk a hagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, amivel 2-3 percig pirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk, majd gyorsan kevés vizet hozzáöntve elkavarjuk. Ráöntjük a levesre. Még 10 percet főzzük. A végén megszórjuk az apróra vágott zellerlevéllel. Levestésztát kínálunk mellé. Jó étvágyat!!
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 639
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
700 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges brokkolileves,rántott brokkoli leves,brokkolileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
brokkoli 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
pasztinák 20 dkg
karalábé 1 kis db
kelkáposzta 1 kis db
burgonya 2 db
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
kukoricaliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
paradicsomlé 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 teáskanál
zellerlevél 1 db
víz 4 l