Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinaleves

Hajdinaleves
Hajdinaleves
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondolkodtam, hogy milyen leves legyen. Ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi stíriai metéltet ettünk utána.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A répát, petrezselyemgyökeret, pórét felkarikázzuk, a krumplit és karalábét felkockázzuk, a fokhagymát négy darabra vágjuk.
  2. Megmossuk a hajdinát is.
  3. Előveszünk két edényt, teszünk bele 1-1 evőkanál olajat. Az egyiken pár percig pirítjuk a hajdinát, a másikon pedig a zöldségeket.
  4. A zöldségeket felöntjük vízzel, megsózzuk és 20 percig közepes fokozaton főzzük.
  5. Ekkor hozzáadjuk a hajdinát, befűszerezzük és készre főzzük. (még 20-30 perc)
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 727
elküldve: 3
receptkönyvben: 167
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita

Mióta szakács: 2010.01.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldséges hajdinaleves, zöldségleves hajdinával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Sun, 2016-04-17 16:07

:(( hajdina fozelek lett belole:( de izre nagyon finom..:)))

Szabó Antalné
Szabó Antalné Sun, 2011-06-05 08:20

Nekem azt mondták ,hogy a hajdinát áztatmi kell.Ugy csináltam és aztán hgusz percig főztem és igy stét ment.Nem volt gusztusos de megettem mert az egészségem ugy kívánta,ugyan is candidás vagyok és ezt is kell ennem.

cafika
Cafika / cafika Mon, 2011-04-04 16:39

szia Anita,
megint egy fincsi hajdina recept :)
kòszi ès nagyon guszti a kèpen!!
ùdv. Cafika

205
hajdina 120 g
sárgarépa 2 db
petrezselyem 1 szál
burgonya 2 db
póréhagyma 15 dkg
fokhagyma 4 gerezd
karalábé 1 kis db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
víz 2 l