Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós galuskás zöldségleves

Borsós galuskás zöldségleves
Borsós galuskás zöldségleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöld csokrot, mikor készre főtt a leves, utána kb. fél órával én ki szoktam venni belőle már, és nem teszem vissza. Van benne felaprózott petrezselyemzöld és zellerlevél, így azt benne hagyni felesleges, az íze ugyis már belefőtt. Természetesen ezt mindenki maga dönti, hogy benne hagyja-e.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk. Két darab sárgarépát vékonyra felszeletelünk, a harmadikat lereszeljük. A karalábét csíkokra vágjuk, a negyedét lereszeljük. Három szál petrezselyemzöldet és egy szál zellerlevelet felaprózunk. A hagymaszárat, lestyánlevelet és a maradék zellerlevelet és petrezselyemzöldet csokorba kötjük. A krumplit négybe vágjuk, és felkockázzuk.
  2. Olajat odatesszük forrósodni, majd rátesszük a hagymát és a felszeletet sárgarépát. Ezeket puhára pároljuk rajta.
  3. Utána félrehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával, ételízesitővel, sóval és borssal, majd felöntjük vízzel.
  4. Ekkor rászorjuk a felaprózott petrezselyemzöldet és zellerlevelet. Hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, valamint a felszeletelt karalábét, krumplit, borsót. Beletesszük egészbe a TV paprikát, csak vágjuk be, úgy jobban kiadja az ízét.
  5. Lassú tűzön puhára főzzük. A vége előtt 15 perccel, mikor már látjuk, hogy puhulnak a zöldségek, akkor rátesszük a zöldcsokrot (petrezselyemzöld, hagymaszár, zellerlevél, lestyánlevél).
  6. A vége előtt 3-4 perccel rászaggatjuk a galuskát. A galuskát, amíg fő a leves, összeállítjuk: 1 ek vajat és 1 tojást összekeverünk, sózzuk, és utána lisztet is hozzáadjuk, szépen eldolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Ezt reszelőn átszűrve adjuk a leveshez a vége előtt 3-4 perccel. Összefőzzük. Jó étvágyat kívánok hozzá! 
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 481
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Konyhatündérke

Mióta szakács: 2012.06.13.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves gazdagon, zöldborsóleves házi galuskával, vegyes zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

227
karalábé 1 nagy db
sárgarépa 3 db
burgonya 5 db
zöldborsó 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
újhagyma zöldje 3 db
lestyán 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek
finomliszt 2 csapott ek
tojás 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
zellerlevél 5 db
tv paprika 1 db
víz 2 l