Nosalty Logó

Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sült bőrös malaccomb szaftos tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 748 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3733 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    834 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 748 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    161.8 g

Zsír

  • Összesen
    81.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6520 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    476 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    3762 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1807 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    4169 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 3733 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    271 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmaradt sült bőrös malaccombot apró falatkára vágjuk, a bőrös részét is.
  2. A tepsi aljában maradt szószt felöntjük a paradicsom passatával (szósszal, sűrítménnyel), szójaszószokkal (szükség szerint tehetünk bele sót és borsot, aki ahogy szereti).
  3. Hozzáadjuk a vajat és a gázon, kis lángon (nem sütőben!) lefedve fóliával, a maradék szaftot, a felaprított húsokat és a szószokat összeforraljuk.
  4. Pár percig hagyjuk kis lángon rotyogni és ha kész, melegen tartjuk. ( Belekeverhetünk 2-3 ekanál akácmézet is, ez egy plusz tipp. Én nem tettem, de utólag, nagyon jó ötletnek gondolom az ízek miatt is. )
  5. Kifőzzük sós vízben a tésztát, előírás szerinti ideig, leszűrjük, és a húsos szósszal összeforgatjuk, tegyünk rá 2-3 mérőkanálnyi tészta főzővizet, ezzel az egészet átkeverjük, és még forrón tálaljuk.
  6. Tálaláskor kínáljunk hozzá házilag eltett savanyú uborkát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40 x 30 x 6
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2233
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Ajánló

A finom bor,- amiből a hús alá öntöttünk,- kínálhatjuk hozzá. Finom házi szörp. Tálalhatunk előtte bármilyen levest, amit szeretünk, vagy épp előző napról megmaradt. Az étel : Szilveszteri vásárlásból maradt ki a hús.Elkészített étel belőle :  Sült bőrös malaccomb. Elkészítési ötlet, ahogy én csináltam : 2 db kb. 2-2,5 cm vastag, bőrös-csontos szeletelt malaccomb, kevés olívaolaj, vöröshagyma felkockázva, fokhagyma 8 nagy gerezd, felkarikázott lecsópaprika (házilag eltett mirelit), sózott és borsozott, őrölt babérral megszórva a húsok mindkét oldala. Az elkészítése: a tepsibe tesszük az olajat, a felkockázott hagymákat, rá a paprikát, a fűszeres húsokat (előtte a húsokba lyukat vágunk, és mindkét húsdarabba teszünk félbevágott fokhagymagerezdeket), rá maradék vörös és fokhagymát finom apró kockára vágva, petrezselyemzöldet finomra vágva, lelocsoljuk kevés olívaolajjal, kevés fehérbort öntünk alá (3-4 dl), és vagy a tepsi tetejével,azaz kisebb peremű tetejével ami szintén tepsi, - vagy akinek nincs, fóliával lezárva, sütőben 160 -170 fokon, kb. : 2 órát sütjük. Az utolsó sütési húsz percre vegyük fel kicsit magasabbra a lángot, olyan 180 fokra, de mindig figyeljük az illatokat.  Természetesen közben villával, késsel ellenőrizzük a hús puhulását és ha már kész, az utolsó 10-15 percre tető nélkül tesszük be, hogy kicsit megpirulhasson. Ha kész, tálaljuk külön  tepsiben sült, füstölt szalonnás , rozmaringos burgonyával.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva-Anyóca 350 recept

Elkészült egy nagyon finom sült malaccomb, ami az előző napi ebéd volt, a körete tepsiben sült burgonya volt. A húsból és szaftjából maradt, és ezt a maradékot szerettem volna gyors, egyszerű, finom és laktató mód felhasználni. Sikerült. Természetesen aki nem szeretné, az ne tegyen bele szójaszószt, elég megbolondítani a paradicsomszósszal és a vajjal, némi fűszerekkel szükség szerint, és akkor kínálhatunk hozzá tálaláskor reszelt sajtot. Ha valaki több húsmaradékkal rendelkezik, kevesebb tésztát főzzön ki, vagy ha nem sokan étkeznek, vagy nem nagy étvágyú a család, akkor kevesebb tésztát használjon. Aki szeretné, elkészítheti párolt -főtt rizzsel is, én most direkt tésztára mentem. :-) Az eredmény magáért beszélt, gyorsan elfogyott az étel. A cél pedig ez volt.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.