Nosalty Logó

Karácsonyi fűszeres császárhús

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Karácsonyi fűszeres császárhús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 839 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1679 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    758 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    457.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 839 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.9 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2568.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    914.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1679 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk, majd a bőrét egy éles késsel beirdaljuk 1,5 centiméterenként átlós irányban (lehetőleg a húsba ne vágjunk mélyen bele). Besózzuk úgy, hogy a bevágott részeknél bedörzsöljük.
  2. A vöröshagymát és lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk. A fokhagymafejről leszedjük a legkülső burokleveleket, de vigyázva, ne mindet, hogy egyben maradjanak a gerezdek, majd éles késsel keresztben félbevágjuk.
  3. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  4. A mézet, az olajjal és a gyömbérrel kikeverjük, majd ezzel a mázzal bevonjuk a hús minden oldalát. A bevágásokba is jusson belőle.
  5. Egy tűzálló tálba fektetjük az előkészített húst. Megtűzdeljük szegfűszeggel.
  6. A hús mellé sorakoztatjuk a hagymákat, mellédobunk 2-3 rozmaring ágat, aláöntjük a sört, és az egészet alufóliával lefedve a sütőbe tesszük. Kb. másfél óra múlva tűpróbával ellenőrizzük, hogy átpuhult-e a hús.
  7. Mikor a hús már puha, a fóliát levesszük, átlocsoljuk a szaftjával, majd a sütőt hőlégkeverésre vagy grillre állítjuk, és addig sütjük tovább, míg szép ropogós nem lesz a bőre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12134
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hétvégén nagyon szép császárhúst találtam. Gondoltam, veszek is. Persze akkor még gőzöm se volt, hogy mi is lesz belőle, mert be kell valljam, nyers állapotban még nemigen fordult elő nálunk.:) Azért mire hazaértem, már körvonalazódott, hogy mit is szeretnék. Ropogós bőr, puha hús... édeskés, fűszeres. A méz, a fűszerek, a sör klasszul kihozták egymás ízét. Meg is egyeztünk, hogy ez jó lenne egy karácsonyi vacsorának. Azt hiszem, így is lesz. :D A sütési idő változó lehet, attól függően, hogy milyen vastag a húsos rész. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

M.Era

Nagyon jól hangzik :) úgy érzem kipróbálom. Köszi a receptet Era

Ági78

Kedves M.Era! Szívesen.:) Remélem ízleni fog! Nálunk jó gyorsan elfogyott, úgyhogy lehet, hogy még karácsonyig egyszer az asztalra kerül. :) Üdv: Ági

Éva-Anyóca

Mindenekel?tt próba lesz, guszta, köszönöm,- annyi választék van itt az ünnepi vacsorára, és gyanítom, hogy ötlet lesz még addig sok,...bár a jöv? hétvége már advent els? karácsonya.:-O. Köszönöm a receptet. Éva-Anyóca

Ági78

Kedves Éva-Anyóca! Örülök, hogy tetszik az ötlet! Atya világ, már tényleg advent lesz! :) Hát tényleg nem sok id? maradt karácsonyig, hogy kitaláljuk mi is lesz a menü. Remélem ez a recept ízleni fog! Üdv: Ági

Éva-Anyóca

Kedves Ági! Köszönjük, én is biztos vagyok benne, hogy egyike lesz a kedvenceknek. És nézegethetjük, sorolhatjuk, hogy akkor mit sütünk és f?zünk, melyik süti lesz, és írhatjuk a hozzávalók listáját, hogy mi kell a boltból, minden meglegyen addigra...:-O Na és azért ajándékok listája is kell..:-O Bizony, vasárnap Advent...:-O Hihetetlen, eltelt megint egy év...nagyon szalad az id?! :-O Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Ági78

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm, aranyos vagy! Én is nagyon jó készül?dést kívánok Nektek az ünnepekre, és szép hetet. Üdv: Ági

Éva-Anyóca

Kedves Ági! Köszönjük szépen. :-O Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek