Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borjúszív vadas mártással

Borjúszív vadas mártással
Borjúszív vadas mártással
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sztori a borjúmáj receptem folytatása. Új ízek felfedezése. A vadasra emlékeztető mártás nagyon feldobja. Mivel borjúszívhez ritkán jut az ember, el tudom képzelni ezt a receptet másfajta alapanyagból is. Ez már a fantáziára van bízva. Az alapötlet a www.nlcafe.hu-ról származik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én rizzsel készítettem, de mindenképpen knédlivel ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket karikára vágjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk. Kisütjük belőle a zsírt, és kiszedjük a szalonnát.
  3. A maradék zsírban megpirítjuk a felszeletelt szívet.
  4. Ezután két kk cukrot karamellizálunk a szalonnazsírban, majd rádobjuk a hagymát.
  5. A hagymára mehet a zöldség, kissé átsütjük, fűszerezzük, hozzádjuk a bort.
  6. Felengedjük 1 l vízzel, majd amikor felforr, beletesszük az elősütött szíveket. Fedő alatt puhára pároljuk.
  7. Ha a szív megpuhult, kivesszük.
  8. A visszamaradt zöldséges levet botmixerrel pépesítjük, és liszttel besűrítjük.
  9. Ha szeretjük a füstölt ízt, hozzáadhatjuk a szalonnát is, és így együtt pépesítjük. (itt kevesebb só kell)
  10. Ízesítjük mustárral, tejföllel citromlével és egy csipet sóval.
  11. Tálaláskor ezt a szószt adjuk a szívhez.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 311
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas borjúszív, szív vadasan

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Wed, 2011-04-27 12:37

Szia Vezér!
Jó újra aktívnak látni.
Gratulálok, biztos jó volt.
Ami jónak néz ki, az általában az is.
Kár, hogy én ilyesmit nem eszem.
Z.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-04-27 13:50

Z, csatlakozom!
Dénes, jó látni, hogy újra alkotsz!
Ès mint mindig, ez is ISTENI lehetett.
Régen ettem vadast. Szívesen lettem volna a vendégetek. ;-)))
Ölelés!
E

z1
z1 / z1 Wed, 2011-04-27 19:12

Sziasztok!
Minket ki ne hagyjatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A szállás nem gond.
AzEsztert pedig még úgysem láttam.
Z.
...addig jó Neki:))))))))))))))))))))))

Big Boss
Big Boss / Big Boss Thu, 2011-04-28 06:32

Hello!

Nem is tudom, ilyen erős egyéniségek egy udvaron!!!
Érdekes volna!
Meglátjuk, nekem tetszik!
Üdv. Dénes

631
borjúhús 80 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
sárgarépa 3 db
fehérrépa 3 db
vöröshagyma 3 közepes fej
vörösbor 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
mustár 2 ek
tejföl 2 dl
citromlé 1 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
víz 1 l