r
Nosalty Logó

Vadas marhasült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Vadas marhasült
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác és szósz alapanyagok + hús

Összesen 689 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác és szósz alapanyagok + hús

Összesen 2750 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác és szósz alapanyagok + hús

Összesen 136 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1765 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 689 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    334 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5904.1 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    491 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    3458 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1432.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    66 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7060 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1442 micro
Összesen 2750 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 136 Kcal

Hozzávalók

Pác és szósz alapanyagok + hús

Elkészítés

Pác és szósz alapanyagok + hús

  1. A húst alaposan megmossuk, leszárítjuk.
  2. Ráöntjük a páclét, 2 napig hűvös helyen érleljük. Időnként megforgatjuk.
  3. Páclé: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, majd kb. 3 cm-es hasábokra vágjuk. A hagyma, a fokhagyma héját eltávolítjuk. A fokhagymát négybe vágjuk, a hagymát ketté, és ez utóbbit felkarikázzuk.
  4. Lábasba szórjuk őket, és hozzáadjuk a fűszereket is. Kb. 1 l vízzel felöntjük az egészet, és beleszórunk 1 púpos ek zöldséges ételízesítőt. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, hogy az ízek összeérhessenek. Mikor már roppanósra főttek a zöldségek, hozzáadjuk a két vékonyra szelt citromkarikát, és egy fél citrom levét. Főzni már nem kell, de hagyjuk lefedve még kb. 20 percig párolódni.
  5. A már sütésre előkészített húsra öntsünk a léből kb. 3 merőkanállal. 1 babért, a borsot, és a borókabogyókat tegyük hozzá. A zöldségeket, hagymát, fokhagymát, petrezselyemszárakat és a lestyánt a maradék páclében félretesszük.
  6. Sütés: vékonyra szelt, házi füstölt szalonnát terítünk a sütőedény (lehet római is) aljára, és a hús tetejére is. A leszűrt páclé egy részét aláöntjük, lefedjük, kb. 30 percig 220, majd 180 fokon készre sütjük-pároljuk. Egyszer-kétszer ellenőrizzük, hogy puha-e már a sültünk, ez a húsminőségtől függően picit változó. Ha már szép puha, akkor fedő nélkül, tetszés szerint pirítjuk.
  7. Szósz: A zöldségeket, hagymát, fokhagymát, petrezselyemszárakat és a lestyánt, az egyik citromszelet felével, egy kis (kb. 2 merőkanálnyi) páclével összeturmixoljuk. A pecsenyeléből hozzáadunk kb. 2 evőkanálnyit (vigyázat, zsíros!), és beleöntjük a tejszínt.
  8. Röviden újból átturmixoljuk, majd egy kis lábasba öntjük. Felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk (esetleg még citromlével dúsítjuk). Óvatosan bánjunk a levekkel, mert ebben a szószban nincs kötőanyag.
  9. Tálaláskor megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 15303
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Ajánló

Zsemlegombóccal tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vadas marhasült
Marti48 317 recept

Egyik kedvenc ételünk, ám mégis úgy történt, hogy nagyon régen főztem vadast. Nosza, hamar megszületett a döntés: ez lesz a vasárnapi fogás! Bár van egy családi receptem, amit eddig használtam, de kíváncsi voltam a NoSalty ajánlatokra, és találtam is egy csábos receptet Durcsó oldalán. Kisült, hogy ő is kedveli a Horváth Ilona receptes könyvét (az én példányom már egy nagy saláta!), és ez még szimpatikusabbá tette az egészet, így ezt a variációt választottam ki. Ez volt különben az első recept, amit feltettem a NoSalty receptkönyvembe. Némi változtatással elkészítettem ezt a finom ételt, siker volt! Köszönet Durcsónak az  inspirációért, no meg: "éljen Horváth Ilona"!

Hozzávalók

Pác és szósz alapanyagok + hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek