Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas zsemlegombóccal Lilliától

Vadas zsemlegombóccal Lilliától
Vadas zsemlegombóccal Lilliától
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család kedvence. Olyan sűrűre szoktam főzni, hogy ne kelljen rántani vagy habarni, így tömény zöldségpüré lesz a mártás.

hozzávalók / 6 adag

Vadas

Zsemlegombóc

ajánlat

Rántani, habarni nem kell, elég sűrű lesz a zöldségtől. Ezért főzzük inkább kevesebb vízzel, azt később még pótolhatjuk, ha hígabban szeretjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Vadas

  1. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, és a megsózott hússzeletek mindkét felét megpirítjuk.
  2. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beletesszük a babérlevelet, fűszerpaprikát, megpucolt fokhagymát, vöröshagymát (négyfelé vágva).
  3. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát (elég csak néhány darabra vágni, úgyis turmixoljuk a végén), felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
  4. Kiszedjük a húst, a babérleveleket kidobjuk, ízesítjük cukorral, mustárral (esetleg még sózzuk), hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.

Zsemlegombóc

  1. Két tojást felverünk egy nagy tálban, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  2. A szikkadt zsemlét vagy kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy sütőben megpirítjuk, ha kihűlt, kézzel darabokra szaggatjuk, és hozzáadjuk a tojáshoz.
  3. Ráöntjük a vizet és összeforgatjuk (minden zsemledarab megpuhuljon), majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kemény masszát kapjunk.
  4. Olajos, sós, forró vízben 20-25 perc alatt készre főzzük a vizes kézzel formált gombócokat.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 11 633
elküldve: 6
receptkönyvben: 107
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillia

Mióta szakács: 2013.11.09.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sertésszelet vadasan, zsemlegombóc vadas mártásban, vadasmártás zsemlegombóccal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Sun, 2017-04-23 14:21

Kőszőnöm a vadas receptett neki álltam és elkészitettem ma ebedre űrülők hogy nem csalodtam benn nagyon finomra sikerűltt kőszi a szakacsnak űdvözlettel nagyné

b-n
b-n Mon, 2015-05-04 10:51

Arra gondoltam, hogy azt a receptet, amelyet még senki sem véleményezett és legalább 100x elkészített már a feltöltője érdemes lenne elkészítenem. Így álltam ma reggel ennek az ételnek és így lett (lesz) ebéd belőle. Nem csalódtam benne! Finom, harmonikus ízű: olyan amilyennek egy vadasnak lennie kell!

796
sertéshús 50 dkg
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 fej
víz 2 l
babérlevél 5 db
fűszerpaprika 1 ek
sárgarépa 2 kg
fehérrépa 3 közepes db
mustár 4 ek
cukor 2 ek
tejföl 2 dl
zsemle 8 db
tojás 2 db
víz 5 dl
0 ízlés szerint
petrezselyem 2 ek
finomliszt 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek