r
Nosalty Logó

Vadas zsemlegombóccal Lilliától

Lillia
Vadas zsemlegombóccal Lilliától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Vadas

Zsemlegombóc

798
Kalória
34.7g
Fehérje
105.2g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
870.4g
Víz
133g
Koleszterin
15g
Élelmi rost
23.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 4787 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Vadas

Zsemlegombóc

Összesen 72 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1796.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    511 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    870.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    10319 micro
  • β-karotin
    24816 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1087 micro
Összesen 798 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10778.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    408 mg
  • Kálcium
    2005 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    715 mg
  • Foszfor
    3064 mg
  • Nátrium
    4517 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    631.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

Víz

  • Összesen
    5222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15402 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    907 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    61915 micro
  • β-karotin
    148897 micro
  • β-crypt
    269 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    6520 micro
Összesen 4787 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    944 micro
  • β-karotin
    2269 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

Vadas

  1. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat, és a megsózott hússzeletek mindkét felét megpirítjuk.
  2. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, beletesszük a babérlevelet, fűszerpaprikát, megpucolt fokhagymát, vöröshagymát (négyfelé vágva).
  3. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát (elég csak néhány darabra vágni, úgyis turmixoljuk a végén), felöntjük annyi vízzel, ami éppen csak ellepi. Addig főzzük, míg a hús puha nem lesz.
  4. Kiszedjük a húst, a babérleveleket kidobjuk, ízesítjük cukorral, mustárral (esetleg még sózzuk), hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel összeturmixoljuk az egészet.

Zsemlegombóc

  1. Két tojást felverünk egy nagy tálban, sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  2. A szikkadt zsemlét vagy kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy sütőben megpirítjuk, ha kihűlt, kézzel darabokra szaggatjuk, és hozzáadjuk a tojáshoz.
  3. Ráöntjük a vizet és összeforgatjuk (minden zsemledarab megpuhuljon), majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy kemény masszát kapjunk.
  4. Olajos, sós, forró vízben 20-25 perc alatt készre főzzük a vizes kézzel formált gombócokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 120 p

Az egész család kedvence. Olyan sűrűre szoktam főzni, hogy ne kelljen rántani vagy habarni, így tömény zöldségpüré lesz a mártás.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek