Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-kakukkfüves nyúlcombok

Rozmaringos-kakukkfüves nyúlcombok
Rozmaringos-kakukkfüves nyúlcombok
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szószt ízesíthetjük tejföllel vagy mustárral is.

hozzávalók / 4 adag

A nyúlcomb pácolásához

A sütéshez

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst lemossuk, majd egy jól záródó edénybe tesszük. Körészórjuk a pácléhez szükséges fűszereket és hagymákat, majd felöntjük az íróval. Hűtőbe tesszük, és kb. 1 napig pácoljuk, közben összerázogatjuk.
  2. A húst kiszedjük a pácléből, langyos vízzel lemossuk, és szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. A páclevet leszűrjük.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst megpirítjuk a forró olajban, hozzáadjuk a leszűrt zöldségeket és fűszereket, és együtt tovább pirítjuk. Hozzáöntünk egy kevés levest, lefedjük, és lassú tűzön pároljuk, amíg megpuhul, közben, ha szükséges, öntünk hozzá levest.
  4. Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a pecsenyeléből, és tartsuk melegen.
  5. A pecsenyelevet öntsük fel a maradék levessel, szűrjük át, tegyük vissza a serpenyőbe, és főzzük fel, keverjünk hozzá 2-3 ek hideg vajat.
  6. A szószt tálaljuk a húshoz. 
 

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 23 255
elküldve: 3
receptkönyvben: 75
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1968 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

íróban pácolt nyúlcomb, rozmaringos-kakukkfüves nyúlcombok íróban pácolva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

little79
little79 Mon, 2013-04-01 13:08

Kedves Glaser!
A nyuszi combja bepácolva várja, hogy kisüssem. Most készítem először a recepted szerint, és egyébként is. Még nem készítettem nyúlcombot, ezért abban kérném a segítséged, hogy kb. mennyi idő alatt puhul meg a hús (3. pont)? Várom mielőbbi visszajelzésed! Szép napot!

little79
little79 Tue, 2013-04-02 16:05

Köszönöm a gyors válaszod! :)
Még annyi kérdésem lenne, hogy a szósz hogy készül pontosan?
Az írót már nem kell felhasználni miután leszűrtem?

glaser
Glaser / glaser Wed, 2013-04-03 06:08

Az irot nem kell felhasznalni. A hust közbe locsolgatni a levessel. A pecsenyezsirt a vegen felönteni a maradek levessel, atszürni, felfözni, majd hozzakeverni a hideg vajat.

582
nyúlcomb 1 kg
bors 10 szem
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 0.5 közepes fej
rozmaring 1 szál
kakukkfű 1 szál
babérlevél 2 db
író 1000 ml
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alaplé 250 ml
vaj 3 ek