r
Nosalty Logó

Rozmaringos-zsályás nyúlgerinc csicsókával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
modosa
Rozmaringos-zsályás nyúlgerinc csicsókával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4577 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    438.3 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8393 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    5392 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3091.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    166 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1459 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 4577 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel megtöröljük.
  3. A csicsókát megmossuk, erős körömkefével megtisztítjuk (erősebb idegzetűek meg is hámozhatják, én nem bajlódtam vele).
  4. A hagymát megtisztítjuk, vastagon felszeleteljük.
  5. A szalonnát kis darabokra vágjuk.
  6. Az összes hozzávalót (csicsókával kezdve, hússal befejezve) előzőleg hideg vízbe áztatott Pataki tálba/tűzálló edénybe rétegezzük. Sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a vizet és a bort.
  7. Forró sütőbe helyezzük, 10 perc után 220 fokra (légkeverés 200) emeljük a hőfokot. 2 óra alatt készre sütjük.
  8. Levesszük a tál fedelét, a sütőt grill fokozatra állítjuk, és kb. 2 perc alatt a húst ropogósra, pirosra sütjük.
  9. 1-2 evőkanál birslekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 125 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 32869
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Ajánló

A csicsókát - bár kár lenne kihagyni - helyettesíthetjük burgonyával, gyökérzöldségekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magamtól sosem vennék nyúl húst, ajándékba kaptam ezt a szegény póruljárt egyedet. És ha már így esett, a lehető legegyszerűbb, elronthatatlan módját választottam az elkészítésnek: Pataki tálban sütöttem meg. Finom lett, a birssel egyenesen varázslatos, de akkor sem csinálunk ebből rendszert. Szaladgáljanak csak ezek a helyes jószágok erdőn, mezőn, réteken!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek