Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-zsályás nyúlgerinc csicsókával

Rozmaringos-zsályás nyúlgerinc csicsókával
Rozmaringos-zsályás nyúlgerinc csicsókával
140 perc / előkészület: 15 perc sütés: 125 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magamtól sosem vennék nyúl húst, ajándékba kaptam ezt a szegény póruljárt egyedet. És ha már így esett, a lehető legegyszerűbb, elronthatatlan módját választottam az elkészítésnek: Pataki tálban sütöttem meg.

Finom lett, a birssel egyenesen varázslatos, de akkor sem csinálunk ebből rendszert. Szaladgáljanak csak ezek a helyes jószágok erdőn, mezőn, réteken!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A csicsókát - bár kár lenne kihagyni - helyettesíthetjük burgonyával, gyökérzöldségekkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel megtöröljük.
  3. A csicsókát megmossuk, erős körömkefével megtisztítjuk (erősebb idegzetűek meg is hámozhatják, én nem bajlódtam vele).
  4. A hagymát megtisztítjuk, vastagon felszeleteljük.
  5. A szalonnát kis darabokra vágjuk.
  6. Az összes hozzávalót (csicsókával kezdve, hússal befejezve) előzőleg hideg vízbe áztatott Pataki tálba/tűzálló edénybe rétegezzük. Sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a vizet és a bort.
  7. Forró sütőbe helyezzük, 10 perc után 220 fokra (légkeverés 200) emeljük a hőfokot. 2 óra alatt készre sütjük.
  8. Levesszük a tál fedelét, a sütőt grill fokozatra állítjuk, és kb. 2 perc alatt a húst ropogósra, pirosra sütjük.
  9. 1-2 evőkanál birslekvárral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 527
elküldve: 8
receptkönyvben: 162
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos nyúlgerinc Pataki tálban, római tálas nyúlgerinc, zsályás nyúlgerinc birsalmával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2014-08-20 09:11

Kedves Modosa!
Most került látókörömbe a recepted, mert sikerült három vadnyúlgerincet vennem és receptet kerestem az elkészítéséhez. Első olvasatban nagyon jónak tűnik. A hétvégén ez lesz az ebéd. Csak csendesen jegyzem meg, eddigi tudásom szerint hideg pataki, vagy római tálat forró sütőbe nem ildomos betenni, mert elpattanhat. Lehet, hogy ahány ház, annyi szokás, de ezt ezentúl is be fogom tartani.
További sok jó receptet kívánok : Zoli

bebek
bebek Sun, 2013-01-06 14:40

Szia modosa!
Ma a te recepted volt az alapja az ebédünknek. Azért az alapja, mert a sütik kivételével ritkán főzök pontos recept után. Ugyan nekem éppen van itthon nyuszim (szegény), de csirkecombból csináltam, mert azt jobban szeretik a gyerekek. A csicsóka miatt találtam rá a receptedre, amit most kaptam egy vödörrel, de még sosem csináltam. Úgy hiszem, nem lesz a család kedvence, de így finom volt. Ám a csirke, a rozmaring-zsálya-bor kombótól isteni lett! A rozmaringtól mindig félek, mert egyszer túl sokat tettem belőle egy levesbe, és ehetetlen lett. :( De most azt hiszem, sikerült eltalálni. :)
Köszönöm az ötletet, további kellemes főzést!
bebek

modosa
modosa / modosa Wed, 2012-01-04 22:08

Ennél nagyobb megtiszteltetés nem is érhetett volna, köszönöm! Nagy tisztelője vagyok, könyvei hiánytalanul sorakoznak a könyvespolcomon :)

1145
nyúlhús 2 kg
csicsóka 1.5 kg
lila hagyma 3 közepes fej
fokhagyma 1 fej
rozmaring 3 szál
zsálya 0.5 csokor
paradicsom 2 db
zöldpaprika 1 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
rosé 2 dl
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint