r
Nosalty Logó

Rozmaringos-zsályás nyúlgerinc csicsókával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
modosa
Rozmaringos-zsályás nyúlgerinc csicsókával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4577 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    438.3 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8393 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    492 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    5392 mg
  • Nátrium
    928 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.4 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    3091.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    166 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    1459 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 4577 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
  2. A húst megmossuk, papírtörlővel megtöröljük.
  3. A csicsókát megmossuk, erős körömkefével megtisztítjuk (erősebb idegzetűek meg is hámozhatják, én nem bajlódtam vele).
  4. A hagymát megtisztítjuk, vastagon felszeleteljük.
  5. A szalonnát kis darabokra vágjuk.
  6. Az összes hozzávalót (csicsókával kezdve, hússal befejezve) előzőleg hideg vízbe áztatott Pataki tálba/tűzálló edénybe rétegezzük. Sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a vizet és a bort.
  7. Forró sütőbe helyezzük, 10 perc után 220 fokra (légkeverés 200) emeljük a hőfokot. 2 óra alatt készre sütjük.
  8. Levesszük a tál fedelét, a sütőt grill fokozatra állítjuk, és kb. 2 perc alatt a húst ropogósra, pirosra sütjük.
  9. 1-2 evőkanál birslekvárral tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 125 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 33051
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Ajánló

A csicsókát - bár kár lenne kihagyni - helyettesíthetjük burgonyával, gyökérzöldségekkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Magamtól sosem vennék nyúl húst, ajándékba kaptam ezt a szegény póruljárt egyedet. És ha már így esett, a lehető legegyszerűbb, elronthatatlan módját választottam az elkészítésnek: Pataki tálban sütöttem meg. Finom lett, a birssel egyenesen varázslatos, de akkor sem csinálunk ebből rendszert. Szaladgáljanak csak ezek a helyes jószágok erdőn, mezőn, réteken!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...