Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borban párolt nyúl

Borban párolt nyúl
Borban párolt nyúl
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Reggel a TV-ben láttam ezt a receptet Alessandro Arenatól. Igaz, ő nyúlgerincből készítette, de akkorra már megvásároltam a zsenge combokat, amit a fiam rendelt. Csak akkor tudunk nyulat enni, ha férjem nincs itthon, mert ő nem eszi meg a nyulat. Szeretem ezt a szakácsot, mert pillanatok alatt készíti el a jobbnál jobb olasz recepteket.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, hideg vízben kiáztatjuk belőle a keményítőt.
  2. Az olajon a megszárított krumpliszeleteket félig átsütjük, majd kiszedjük, és félretesszük.
  3. A feldarabolt combot a forró olajba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, rozmaringot, borókabogyót.
  4. Ha a hús külseje elkezd pirulni, hozzáadjuk a kis kockákra szelt répát és zellert, tovább pirítjuk, míg a zöldségek félpuhák nem lesznek. Ekkor felöntjük fehérborral, aminek az alkoholtartalmát elforraljuk.
  5. Ekkor visszatesszük a serpenyőbe a félig átsült krumpliszeleteket, és ráöntjük a húslevest is.
  6. Lassan forralva addig főzzük, míg minden megpuhul (addigra a lé nagy része elforr).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 588
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fehérboros nyúlcombok, rozmaringos-fehérboros nyúlcombok, párolt nyúlcomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

644
nyúlcomb 20 dkg
sárgarépa 2 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
burgonya 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
rozmaring 1 szál
borókabogyó 5 db
fehérbor 1 dl
alaplé 2 dl
olívaolaj 2 ek