adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
643
Kalória
43.7g
Fehérje
32.8g
Szénhidrát
28g
Zsír
458g
Víz
114g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
643
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
643
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
78
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1699.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 458 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1207 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11895 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
643
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 28 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1699.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 554 mg
-
Nátrium 861 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 458 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1207 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11895 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 472 micro
Összesen
643
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 55.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 599 micro
-
β-karotin 1440 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
78
kcal
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, hideg vízben kiáztatjuk belőle a keményítőt.
- Az olajon a megszárított krumpliszeleteket félig átsütjük, majd kiszedjük, és félretesszük.
- A feldarabolt combot a forró olajba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, rozmaringot, borókabogyót.
- Ha a hús külseje elkezd pirulni, hozzáadjuk a kis kockákra szelt répát és zellert, tovább pirítjuk, míg a zöldségek félpuhák nem lesznek. Ekkor felöntjük fehérborral, aminek az alkoholtartalmát elforraljuk.
- Ekkor visszatesszük a serpenyőbe a félig átsült krumpliszeleteket, és ráöntjük a húslevest is.
- Lassan forralva addig főzzük, míg minden megpuhul (addigra a lé nagy része elforr).
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Főzés ideje: 20 p
Reggel a TV-ben láttam ezt a receptet Alessandro Arenatól. Igaz, ő nyúlgerincből készítette, de akkorra már megvásároltam a zsenge combokat, amit a fiam rendelt. Csak akkor tudunk nyulat enni, ha férjem nincs itthon, mert ő nem eszi meg a nyulat. Szeretem ezt a szakácsot, mert pillanatok alatt készíti el a jobbnál jobb olasz recepteket.