r
Nosalty Logó

Borban párolt nyúl

Évi néni
Borban párolt nyúl
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

643
Kalória
43.7g
Fehérje
32.8g
Szénhidrát
28g
Zsír
458g
Víz
114g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    458 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11895 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    458 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11895 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    599 micro
  • β-karotin
    1440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, hideg vízben kiáztatjuk belőle a keményítőt.
  2. Az olajon a megszárított krumpliszeleteket félig átsütjük, majd kiszedjük, és félretesszük.
  3. A feldarabolt combot a forró olajba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, rozmaringot, borókabogyót.
  4. Ha a hús külseje elkezd pirulni, hozzáadjuk a kis kockákra szelt répát és zellert, tovább pirítjuk, míg a zöldségek félpuhák nem lesznek. Ekkor felöntjük fehérborral, aminek az alkoholtartalmát elforraljuk.
  5. Ekkor visszatesszük a serpenyőbe a félig átsült krumpliszeleteket, és ráöntjük a húslevest is.
  6. Lassan forralva addig főzzük, míg minden megpuhul (addigra a lé nagy része elforr).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Reggel a TV-ben láttam ezt a receptet Alessandro Arenatól. Igaz, ő nyúlgerincből készítette, de akkorra már megvásároltam a zsenge combokat, amit a fiam rendelt. Csak akkor tudunk nyulat enni, ha férjem nincs itthon, mert ő nem eszi meg a nyulat. Szeretem ezt a szakácsot, mert pillanatok alatt készíti el a jobbnál jobb olasz recepteket.

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...