Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máltai nyúlragu Lakatos Márktól

Máltai nyúlragu Lakatos Márktól
Máltai nyúlragu Lakatos Márktól
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyúl az egyik kedvenc húsom, és nagyon örültem neki, hogy megfőzhettem ezt az igazán ízletes, hagyományosan máltai ragut Ritával. Illatos, fűszeres és mediterrán, ti is mindenképpen próbáljátok ki a máltai nyúlragut, ez a fenek imtektek

hozzávalók / 6 adag

A nyúlhoz

A kelhez

ajánlat

A tálaláshoz pirított kenyeret javaslok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként darabold fel a nyulat, és alaposan sózd be.
  2. Egy vastag aljú lábosban hevítsd az olajat magas lángon, és a nyúldarabokat pirítsd körbe, de még az se baj, ha egy kicsit szenes lesz.
  3. Add hozzá a zöld fűszereket, majd a hagymát, fokhagymát, és párold együtt további 2-3 percig. Ezután mehet hozzá a bor és az olajbogyó, amivel 30-50 perc alatt párold omlósra a húst közepes lángon.
  4. Közben készítsd el a kelt is: hevítsd fel az olajat egy lábosban, majd dobd rá a rozmaringágat. 1 perc múlva mehet rá a kel és 1-2 evőkanál víz, amit sózz, borsozz, és öntsd alá a fehérbort. Párold 2-3 percig, vagy amíg kissé megfonnyad.
  5. Ha mindennel kész vagy, a nyulas ragut tálald a kellel és pirított kenyérrel. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 4 197
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: máltai
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vörösborban párolt rozmaringos nyúl

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

517
nyúlhús 1.5 kg
1 ek
olívaolaj 2 ek
olajbogyó 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
rozmaring 3 szál
kakukkfű 3 szál
édes vörösbor 0.5 l
babérlevél 4 db
olívaolaj 2 ek
rozmaring 1 szál
fodros kel 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 0.5 dl