r
Nosalty Logó

Bermuda háromszög

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bermuda háromszög
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Összesen 6300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Összesen 123 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.1 g

Zsír

  • Összesen
    196 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8601.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    3095 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2729 mg
  • Nátrium
    2067 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    932 g
  • Cukor
    520 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1482 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    494 micro
  • Kolin:
    1253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    516 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2982 micro
Összesen 6300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját habosra kavarjuk a vízzel és a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőporral és a tejporral elkevert lisztet, a meglangyosított olajat és tejet. Jól kikavarjuk, végül a tojások kemény habbá vert fehérjével fellazítjuk. A tésztát megfelezzük, 2 egyforma nagyságú tepsibe öntjük, megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémeket.
  2. A megmosott, kimagozott szilvát forrásban lévő cukrozott, fahéjas vízben (kb. 1,5-2 dl) 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a szilvalével, vagy vízzel. Egy csipet só sem árt. A pudingmasszát botmixerrel összekeverjük a meleg szilvával és levével, és egyúttal krémesítjük is. Visszatesszük a tűzre, és az első rottyanásig főzzük. Langyosra hűtjük.
  3. Megfőzünk 1 cs vaníliás pudingport 4 dl tejben, cukor nélkül. Hűlni hagyjuk.
  4. Elkészítjük a kölespudingot. A kölest jól lemossuk, és feltesszük főni a tejben. Adjunk hozzá egy csipet sót, vaníliás cukrot, és a kristálycukrot. Állandó kevergetés mellett puhára főzzük. A citromhéját még melegen beleszórjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk az előre megfőzött vaníliapudingot és jó habosra kavarjuk. A kemény habbá vert tejszínt hozzáadjuk (lehet kevesebb is, ízlés szerint), óvatosan összekeverjük. A zselatint 1 dl gyöngyöző vízben feloldjuk, majd amikor már kezd langyosodni, hozzáöntjük a köleshez, lassan belekeverjük.
  5. Díszítés: A díszítéshez elkészítjük a karamellizált szilvát. Feltesszük olvadni a cukrot, majd beleöntjük a vékonyabb darabokra vágott szilvát. Pár percig sütjük, míg a szilva héja meg nem penderedik.
  6. Ezek után jöhet a tészta összeállítása: Az egyik tésztalapra rákenjük a szilvapudingot, azután a kölespudingot, és betakarjuk a másik tésztával. Gyorsan hűtőbe dugjuk, legalább 3 órára, hogy a zselatin jól megdermedjen. Miután jól összeállt a tésztánk, háromszögekre vágjuk, meghintjük porcukorral, tejszínhabot nyomunk a tetejére, és megöntözzük a karamellizált szilvával. A szilva savanykás íze egyszerűen mesés összhangban van a köles ízével! JÓ ÉTVÁGYAT!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7889
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes elkészíteni ezt a sütit, mert a gyümölcs savanykás íze és a kölespuding édeskés-citromos íze tökéletes párost alkotnak. Eddig ismeretlen volt számomra a köles, mint sütemény alapanyag, de a 2011-es "Ország tortájának" megkóstolása után egyből beleszerettem! Gondoltam alkotok én is egy hasonlót, hát ez lett belőle! Vigyázat! Veszélyesen gyorsan és sejtelmesen eltűnnek a pockosokban!

Hozzávalók

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?