Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bermuda háromszög

Bermuda háromszög
Bermuda háromszög
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdemes elkészíteni ezt a sütit, mert a gyümölcs savanykás íze és a kölespuding édeskés-citromos íze tökéletes párost alkotnak. Eddig ismeretlen volt számomra a köles, mint sütemény alapanyag, de a 2011-es "Ország tortájának" megkóstolása után egyből beleszerettem! Gondoltam alkotok én is egy hasonlót, hát ez lett belőle! Vigyázat! Veszélyesen gyorsan és sejtelmesen eltűnnek a pockosokban!smiley

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A szilvapudinghoz

A kölespudinghoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojások sárgáját habosra kavarjuk a vízzel és a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a sütőporral és a tejporral elkevert lisztet, a meglangyosított olajat és tejet. Jól kikavarjuk, végül a tojások kemény habbá vert fehérjével fellazítjuk. A tésztát megfelezzük, 2 egyforma nagyságú tepsibe öntjük, megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a krémeket.
  2. A megmosott, kimagozott szilvát forrásban lévő cukrozott, fahéjas vízben (kb. 1,5-2 dl) 10 percig főzzük. Levesszük a tűzről. A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a szilvalével, vagy vízzel. Egy csipet só sem árt. A pudingmasszát botmixerrel összekeverjük a meleg szilvával és levével, és egyúttal krémesítjük is. Visszatesszük a tűzre, és az első rottyanásig főzzük. Langyosra hűtjük.
  3. Megfőzünk 1 cs vaníliás pudingport 4 dl tejben, cukor nélkül. Hűlni hagyjuk.
  4. Elkészítjük a kölespudingot. A kölest jól lemossuk, és feltesszük főni a tejben. Adjunk hozzá egy csipet sót, vaníliás cukrot, és a kristálycukrot. Állandó kevergetés mellett puhára főzzük. A citromhéját még melegen beleszórjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk az előre megfőzött vaníliapudingot és jó habosra kavarjuk. A kemény habbá vert tejszínt hozzáadjuk (lehet kevesebb is, ízlés szerint), óvatosan összekeverjük. A zselatint 1 dl gyöngyöző vízben feloldjuk, majd amikor már kezd langyosodni, hozzáöntjük a köleshez, lassan belekeverjük.
  5. Díszítés: A díszítéshez elkészítjük a karamellizált szilvát. Feltesszük olvadni a cukrot, majd beleöntjük a vékonyabb darabokra vágott szilvát. Pár percig sütjük, míg a szilva héja meg nem penderedik.
  6. Ezek után jöhet a tészta összeállítása: Az egyik tésztalapra rákenjük a szilvapudingot, azután a kölespudingot, és betakarjuk a másik tésztával. Gyorsan hűtőbe dugjuk, legalább 3 órára, hogy a zselatin jól megdermedjen. Miután jól összeállt a tésztánk, háromszögekre vágjuk, meghintjük porcukorral, tejszínhabot nyomunk a tetejére, és megöntözzük a karamellizált szilvával. A szilva savanykás íze egyszerűen mesés összhangban van a köles ízével! JÓ ÉTVÁGYAT!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 499
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Madam La Grand

Mióta szakács: 2012.11.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás-kölespudingos háromszögek, kölespudingos-szilvapudingos sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

628
tojás 8 db
víz 8 ek
cukor 16 ek
finomliszt 14 evőkanál
tejpor 4 ek
sütőpor 0.5 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 0.5 dl
szilva 75 dkg
víz 2 dl
cukor 4 ek
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 1.5 dl
köles 20 dkg
tej 1.2 l
1 csipet
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 6 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
habtejszín 2 dl
zselatin 20 g
víz 1 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
szilva 10 db
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint