r
Nosalty Logó

Emeletes szedres piskóta

Lakos Benedek
Emeletes szedres piskóta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

526
Kalória
7.8g
Fehérje
61.6g
Szénhidrát
28.4g
Zsír
87.4g
Víz
61.8g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
33.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 4215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 266 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    493 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 4215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A cukrot egy tálba tesszük a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és fekete teával. A kezünkkel 2-3 percig morzsolgatjuk a keveréket, míg aromás nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a tojásokat és kézi robotgéppel 3-4 perc alatt kihabosítjuk.
  2. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojásos alaphoz az olajat és elkeverjük, majd jöhet a joghurt is.
  3. Egy külön tálban elkeverjük a lisztet, sót és szódabikarbónát, majd a nedves hozzávalókhoz szitáljuk az egészet. Gyorsan elkeverjük a robotgéppel, míg sima masszát nem kapunk: vigyázzunk, ne keverjük túl.
  4. Előmelegítjük a sütőnket 180 fokra és kiolajozunk egy 22 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát. A szedret megmossuk, alaposan megszárítjuk papírtörlővel, majd enyhén behintjük liszttel.
  5. A masszát elegyengetjük a formában, lelapítjuk a tetejét egy spatulával, majd rászórjuk a szederszemeket. Jusson mindenhova, nem baj, ha soknak tűnik, némelyik darab úgyis le fog süllyedni.
  6. 180 fokon 45 percig sütjük a süteményt, mielőtt kivennénk, tűpróbát végzünk. Ha kész, hagyjuk 20 percet a formában hűlni, majd rácsra tesszük, ahol hagyjuk véglegesen lehűlni. Egy recés késsel félbe vágjuk, hogy két egyenlő vastagságú szeletet kapjunk.

A töltelékhez

  1. A szederszemeket félbevágjuk, egy tálba tesszük a cukorral, felaprított mentával és citromlével. Elkeverjük, majd hagyjuk 15-20 percig állni, hogy levet eresszen.
  2. A mascarponét és habtejszínt egy tálba öntjük, majd felverjük robotgéppel, míg lágy krémet nem kapunk.
  3. A piskóta alsó felét megkenjük a tejszínkrémmel, majd rákanalazzuk a szedres szószt. Erre jöhet a második piskótafél. A süteményt tetszőlegesen porcukorral is meghinthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Senkit ne ijesszen el az elegáns külső, ez egy pofonegyszerű recept! Emellett persze nem marad azért hanyag: a piskóta aromás és szaftos, tele szederrel, ahogy a töltelék is szinte kicsordul a szendvicsszerű édességből. Akár szülinapi tortának is beillene!

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...