r
Nosalty Logó

Bárány curry burgonyapürével

NS
Bárány curry burgonyapürével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Bárány curry

Körítés

490
Kalória
24.6g
Fehérje
17g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
231.3g
Víz
106.2g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bárány curry

Körítés

Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bárány curry

Körítés

Összesen 3917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Bárány curry

Körítés

Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8684 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    288.6 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11382.8 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2321 mg
  • Nátrium
    7656 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1850.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1383 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 3917 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2606 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

Bárány curry

  1. A bárányhúst 2 cm-s kockákra vágjuk. Jénaiban összekeverjük a citromlével és a kefirrel.
  2. Minimum egy éjszakán át, maximum 3 napig marináljuk benne. (Ha van türelmed kivárni a 3 napot, akkor olyan puha, omlós és szálkamentes húst kapsz, ami szinte elolvad a szádban!)
  3. A vajat főzőedényben felolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Üvegesre pároljuk. A fokhagyma héját is lehúzzuk, és feldaraboljuk. A hagymához adjuk.
  4. A chili szárát levágjuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk. Apró kockákra vágjuk, a hagymához adjuk.
  5. A gyömbér héját lekaparjuk, tetszőleges darabokra vágjuk. A hagymás keverékhez adjuk.
  6. Beleszórjuk a koriandert, római kömény- és kardamom magokat.
  7. Beleöntjük a bárányhús kockákat a citromos kefirrel együtt.
  8. Hozzákeverjük a passzírozott paradicsomot. Felforraljuk, majd 1 óra alatt puhára pároljuk. Másnap újra felmelegítve még finomabb.

Körítés

  1. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó vízben megfőzzük.
  2. A krumplit leszűrjük, majd majonézzel, sóval, borssal összekeverjük.
  3. 8 porcióra osztva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 75 p

Az angolok honosították a curry-t és a maguk szája íze szerint krumplipürével is körítik.

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek