Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett bárányborda

Grillezett bárányborda
Grillezett bárányborda
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagy sztár a birkahús, sokféleképpen szoktuk elkészíteni, nos ez is módja. Érdemes kipróbálni olyannak is, aki nem szereti a birkahúst, mert megváltozik a véleménye. Általában a faggyú a gond, mivel rossz a szaga és az íze, de ha a hús rendesen elő van készítve, nincs rajta faggyú. Én tudom, már sokakat megfogtam vele.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én tepsiben sült burgonyát és grillezett gombát kínáltam, de bármilyen burgonyaköret megállja a helyét hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A páchoz valókat összekeverjük. Az előkészített (faggyú nem lehet a húson) és felszeletelt húst 2 nappal a sütés előtt a pácba helyezzük, napjában többször átforgatjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük, a húst alufóliába csomagoljuk, és 170-180 fokon kb. 1,5 órát sütjük. (A sütési idő a birka korától is függ.)
  3. Mikor már puha a hús, grillrácsra helyezzük, és 20 perc alatt pirosra sütjük. (Nyáron faszénparázson érdemes sütni, akkor is alufóliába csomagolva kezdjük sütni, mivel a birkának hosszú a főzési ideje.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 720
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kdrita

Mióta szakács: 2012.10.31.
25 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bárány grillezve, grillen sütött pácolt bárányborda, pácolt bárányborda grillezve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1061
bárányhús 1.5 kg
napraforgó olaj 3 ek
mustármag 1.5 teáskanál
1.5 teáskanál
bors 1.5 teáskanál
curry por 1.5 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1.5 teáskanál
rozmaring 3 szál