Nosalty Logó

Lassan sült báránycsülök

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lurpak
Ezen a képen: Lassan sült báránycsülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 628 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2517 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3210 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10422 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 628 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    173.2 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    704 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6432.8 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1746 mg
  • Nátrium
    3817 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1568 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12838 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    662 micro
Összesen 2517 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1607 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és a báránycsülkök minden oldalát körbepirítjuk benne. Ha elkészült, a húst áttesszük egy sütőedénybe. Sózzuk-borsozzuk, majd meghintjük a liszttel, és összeforgatjuk.
  2. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bárányt sütöttük (ha szükséges, a zsiradékot pótoljuk), beletesszük a megtisztított hagymát, valamint a felkarikázott zellert és sárgarépát. 6-7 perc alatt megpirítjuk a zöldségeket, majd óvatosan felöntjük a borral. További 1-2 percig főzzük, majd az egészet ráöntjük a húsra.
  3. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és az alaplevet is. Beletesszük a rozmaringot és a babérlevet. Lefedjük, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 3 órára. Félidőben érdemes ellenőrizni a folyadékot. A húst nagyjából félig kell ellepnie. Ha elpárologna vagy túl sűrű lenne, akkor alaplével vagy vízzel pótoljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7039
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igazi ünnepi étel, amely bár lassan készül, de pont ettől lesz isteni finom és omlós. Ráadásul az érdemi munkát pillanatok alatt letudjuk, utána csak a sütő dolgozik helyettünk. www.lurpak.com

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!