r
Nosalty Logó

Babgulyás Katrin konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katrin
Babgulyás Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1284.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    519 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 454 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    154.8 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6424.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    2871 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1338 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2594 micro
  • β-karotin
    6572 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    905 micro
Összesen 2267 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    84 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este beáztatjuk a babot.
  2. Másnap a babot egy lábasba rakjuk, felöntjük 2 ujjnyira vízzel, s kb. 20 percet főzzük. Ha letelt a 20 perc, akkor leöntjük róla a vizet, mivel nagyon puffasztó étel, de így nem fog annyira puffasztani, főleg, hogy majd rakunk bele borsikafüvet is.
  3. Eközben a húst felkockázzuk, majd a krumplit, a zöldséget és a répát is megpucoljuk, s felkarikázzuk.
  4. A kuktába beleöntjük az étolajat, beleszórjuk az apró kockára összevágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, s kicsit megsózzuk, mert akkor nem fog odaégni a hagyma, s kevergetjük. Ha üvegesre dinsztelődött, akkor belerakjuk a húskockákat, s kevergetjük addig, amíg minden oldala megpárolódik. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, jól összekeverjük, majd rászórjuk a répát, zöldséget, kockára vágott krumplit, az összevágott paprikát és paradicsomot. Jól átkeverjük, s beleszórjuk a babot, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel.
  5. Beleszórjuk a sót, a köménymagot, a borsikafüvet, a babérlevelet. Jól átkeverjük, megkóstoljuk, hogy elég sós-e.
  6. Ha igen, akkor rátesszük a fedőt, s nagy lángon addig főzzük, amíg elkezd sisteregni, ekkor levesszük a gázt kis lángra, s kb. 1 órát főzzük. Az én kuktám már nagyon régi, de aránylag új kuktában biztos sokkal hamarább megfő a hús és a bab is.
  7. Ha letelt az 1 óra, akkor félrehúzzuk a kuktát, s ha már lehet, akkor levesszük a tetejét, s megkóstoljuk. Ha puhának tűnik és elég sós, akkor a galuskát beleszaggatjuk, s még kb. 10 percig forraljuk nagy lángon, néha megkevergetjük. Utána ízlés szerint ecetet öntünk bele. Elzárjuk alatta a gázt, s rászórjuk a levesre a petrezselyem zöldjét. El is készült a levesünk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 44646
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a bablevest, mert nagyon tartalmas leves. Utána csak valamilyen tésztát vagy derelyét, szilvás gombócot szoktam készíteni. 

Hozzászólások

Katrin

Nagyon szépen köszönöm!

szaki100

Üdv! Nagyon finom, nagyon szeretem, be tudok bel?le zabálni (bocsánat), de ez szárazbableves füstölt csülökkel, vagy csülökkel. Ez a pontos neve. Hogy miért? Mert a konda, nyáj, ménes, gulya más-más állatcsoportot jelent. Disznóhúsból nehéz gulyást csinálni. Miel?tt elhajtasz a francba, hogy miért kötözködöm, hát nem azért írtam. A kaja tényleg finom, anyám is szokta csinálni. (hasonló-sajnos bevett tévhit- a bakelit (vinyl) lemez, csirke alsó és fels? comb (csak egy van neki). Fehér répa (petrezselyem gyökér) nem répa. Mind amellett ezek a dolgok be ivódtak a köznyelvbe, és ez ellen már nincs mit tenni. Változik a nyel, ami nem baj. Tudom, hogy most majd jön a meleg meg a hideg, de a gulya akkor is gulya, a konda meg konda. Ugye nem haragudtál meg?

Katrin

Üdv.! Én csak disznóhúst és csirkehúst szoktam venni, de ezekb?l is finom ételt lehet f?zni. Szerintem disznóhúsból is pont olyan finom, mint marhahúsból. Ne félj, nem hajtalak el a francba, de egyébként ha én látok olyat, ami nekem nem tetszik, akkor tovább-lépek, s nem szólok bele. Én egyébként azt írtam, hogy zölség és répa kell hozzá, de nyílván a szerkeszt?k átjavították, ehhez már nekem semmi közöm. Nem szólok bele. Mi az, hogy gulya, meg konda?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.