r
Nosalty Logó

Babgulyás csülökből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Babgulyás csülökből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 790 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4736 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1737.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1652 micro
  • β-karotin
    4326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 790 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    349.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10422.8 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    365 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1395 mg
  • Foszfor
    4000 mg
  • Nátrium
    2801 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    107 mg

VÍZ

  • Összesen
    4312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2627 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    859 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2724 micro
  • Kolin:
    995 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    9911 micro
  • β-karotin
    25957 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    3415 micro
Összesen 4736 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, kicsontozzuk és felkockázzuk. A sonkát is felkockázzuk és kevés zsiradékon pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát, fonnyasztjuk.
  2. Ízesítjük ételízesítővel és tört pirospaprikával, majd összekeverjük, felöntjük 2-3 liter vízzel, és beletesszük a húst. Fehéredésig, majdnem forrásig hagyjuk, majd picit lejjebb vesszük a hőfokot. Kb. fél órát főzzük a húst, majd hozzáadjuk a zöldségféléket, a babot és ízesítjük, sóval, borssal, babérlevéllel, tv paprika csíkokkal, paprikakrémmel.
  3. Mikor majdnem kész, beletesszük a zellerzöldet és petrezselymet, házi kolbász vagy szalámi karikákat, ha szükséges még ízesítjük.
  4. Készre főzzük. Összesen: kb. 1,5 óra alatt megfő teljesen. (Ha félünk attól, hogy nem fog jól átfőni a bab, mikor beletesszük az ételbe késhegynyi szódabikarbónát tehetünk a lébe összekeverjük és hagyjuk főni.)
  5. A tálaláshoz gyúrhatunk hozzá csipetkét (én most száraz tésztából főztem ki csipetkét hozzá). Tálalásnál adhatunk még hozzá Édes Annát, vagy Erős Pistát, nagyon jó ízt ad neki.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 399
  • Össznézettség: 157815
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Babgulyás csülökből
Csóti Heni 61 recept

Nyáron termett fejtett bab, bablevest már számtalanszor készítettem és csülökpörköltet is. Gondoltam, miért ne próbáljam ki a babgulyást, ami egy igazi magyar étel.

Hozzászólások (1)

vica takacs

biztos igy is finom, de egy kicsi rántás nem árt bele, úgy még tartalmasabb.Ámbár,ha csülök van benne, akkor én egy kicsit sokallom a házi kolbászt,vagy szalámit.A csülök mellé szerintem a füstölt íz miatt elég a sonka,de ahány ház annyi szokás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek