r
Nosalty Logó

Babgulyás 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Babgulyás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 767 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4600 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2947.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    1710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    2075 micro
  • β-karotin
    5439 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 767 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    314.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17686.6 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    1608 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    1310 mg
  • Foszfor
    4054 mg
  • Nátrium
    10258 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.7 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3378 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2309 micro
  • Kolin:
    1139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    12450 micro
  • β-karotin
    32636 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3191 micro
Összesen 4600 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    483 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot átválogatjuk és hideg vízzel átmossuk.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk és a babbal együtt, kb 2 literhideg vízzel felöntve feltesszük főni.
  3. A hagymát apróra, a húsokat nagyobb kockákravágjuk.
  4. A hagymát a zsíron megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst. Fedő alatt megpároljuk. (Mintha pörköltet készítenénk.)
  5. Ha a bab és a zöldségek megfőttek, hozzáöntjük a már megfőtt húst és összefőzzük. Kóstolás után, ha szükséges sózzuk.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 270
  • Össznézettség: 285721
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A receptet még Anyától tanultam, az egész család nagyon szereti.

Hozzászólások

Edit

Kedves Dorka ! Szégyenlem de nem tudom mi az a füstölt nyúlja !!! Gondolom nem nyúl ami f?stölve van??? El?re is köszi a válaszod! Üdv Edit

Törölt felhasználó

Nyúlja azaz (sertés)sz?zpecsenye.

Tarackos

Szia!Nem,nem az!

Edit

Köszi Bia ! Ezt még nem halottam ezt a kifejezést. Én füstölt nyelvre gondoltam: De akkor nem talált. Puszi Edit

Törölt felhasználó

Néha a lányokkal feladunk egymásnak szavakat.Kár hogy ez nekem nem jutott hamarabb eszembe.Érdekes szó.Nem baj most már te is tudod.Puszillak.Bogi

Dorka

szia Laraed! A füstölt nyúlja a sertés oldalasról levágott, porcogós húsos rész! A füstölt nyúlja és a sz?zpecsenye NEM ugyanaz! Remélem tudtam segíteni! Üdv: Dorka

Edit

Köszi szépen! Üdv Edit

Törölt felhasználó

CSak azért írok hogy tisztába tegyem a nyúlját.A nyúlja a sertés oldalasról levágott porcogós rész,és nem a szúz pecsenye.

Dorka

Kedves Pasaska! Ha megnézed kett?vel feljebb pontosan ugyan ezt írtam le!!!! Én eddig is tisztában voltam vele ,hogy mi a sertés nyúlja! De azért köszi!

Törölt felhasználó

A nyulja az a " lenyulja" szóbol ered, és a miáltalunk választott kiváltságos, már-már isteni politikusaink nyulja helyett a lenyulját válasszák, mert az sokkal izletesebb, tartalmasabb, szaftosabb, és nem emészt?dik meg pár ora alatt. Nembeszélve arrol, hogy egy lenyuljábol sok nyulját vehet. Ugyhogy nyulja hiány van, én nem kaptam az biztos. Ha valaki tudja a fellel? helyet, és megosztaná velem, szereznék neki egy nyulját a földalol is.

Dorka

Kedves Elekimi! Szerintem minden hentesüzletben árulnak füstölt nyúlját! Érdemes megpróbálni!

Törölt felhasználó

Kedves Dorka! Természetesen én is tudom, csak vicces kedvemben voltam. Akkor most artozom egy nyuljával?

Dorka

Kedves Elekimi! Gondoltam,hogy csak vicceltél! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Jó jó, akkor is az adosod maradtam. Egyszer hátha összefutunk a hentesnél, és megleplek egy nyuljával.Üdv

Dorka

Kedves Elekimi! Hát elég kicsi az esélye annak,hogy összefussunk a hentesnél , bár nem lehet tudni! :) Akár még meg is történhet! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Kedves Dorka! A hétvégén elkészítettem a babgulyást. Mindenkinek ízlett nálunk! Tán még sosem f?ztem ilyen jó bablevest, pedig túl vagyok már pár fazékon... :-)) Köszönöm szépen! Nagyon jó recept! Megtartom, máskor is el? fogom venni. :-))) Üdv, Kriszta

Dorka

Kedves Kriszta! Nagyon szivesen , örülök,hogy ennyire ízlett a leves!! Üdv: Dorka

sankoxxl

A "nyúlja", vagy "nyúja" Nyugat-Magyarországon a dagadó népies neve. Lehet, hogy másutt az oldalas maradékát is így nevezik, de itt ezt jelenti. Ugyanitt a sertéssz?z neve: "pásztor".

Fonott Kalács

Megcsináltam, és eszméletlen finom lett, pedig most f?ztem életemben el?ször babgulyást!

Dorka

Szia Fonott Kalács! Örülök ,hogy ízlett! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Szerintem ez csülkös bableves. A gulyás szó marha pásztor.,tehát a babgulyás marha húsból készül.Én a babgulyást marhahúsból készítem.

Tarackos

Hát ez bizony egy sima bableves füstölthússal.

Dorka

Kedves Tarackos! Ha nem tetszik a recept nem kell megnézni , Én nem szoktam más receptjébe belekötni , mindenki úgy f?z ahogy akar és annak nevezi ahogy akarja! Inkább azzal foglalkozz ,hogy Te is tegyél fel receptet! Szép napot! Üdv: Dorka

Tarackos

Kedves Dorka! Nem azt írtam,hogy nem tettszik a recepted,hanem azt,hogy ez egy sima bableves.Abban pedig tévedsz hogy mindenki annak nevezi az általa készített ételt ahogy akarja.Mit szólnál,ha a paprikáscsirkét sertéspörköltnek nevezné el valaki.A receptedbe amint látod nem kötöttem bele.Engedd meg nekem,hogy saját receptet akkor tegyek fel,amikor én akarok.Kicsit túlreagáltad a megjegyzésem. Üdv:Tarackos

Dorka

Kedves Tarackos! Nem vagyok kíváncsi a további megjegyzéseidre! A példád pedig primitív ,(paprikás csírke - sertéspörkölt),azért azt hiszem ,hogy mindenki megtudja különböztetni egymástól a két ételt! Üdv: Dorka

Tarackos

Kedves Dorka! Megértelek,hogy nem vagy kiváncsi a véleményemre,de mivel ez egy közösségi oldal ide mindenki megírhatja a véleményét.Azt teszem most is.Nem kritizáltam a bablevesedet,de engedd meg nekem,hogy az elnevezésével ne értsek egyet.A Te általad babgulyásnak nevezett bableves körülbelül olyan messze áll a babgulyástól mint az én hasonlatom a paprikáscsirke és a sertépörkölt?l.Azért mert Te nem vagy tisztában a fogalmakkal,ezért ne engem okolj.Inkább próbáld meg Te is megkülönböztetni a bablevest a babgulyástól. Üdv:Tarackos http://www.nosalty.hu/recept/bogracsos-babgulyas-fustolt-csulokkel Itt megtalálhatod a babgulyás receptjét.

Dorka

Szia Okoska! Köszi , megnéztem! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Kedves Dorka! most állok neki,életem els? babgulyásának:) így fogom csinálni én is, de a biztonság kedvéért megkérdeztem 2 háziasszonyt is, és ?k is így csinálják:) Anyukám az egyik, az ? f?ztjét pedig imádom:) rossz biztos nem lesz:) Üdv: Ancsu

Törölt felhasználó

nagyon finom lett:)

Dorka

Kedves Ancsu! Ennek igazán örülök,hogy ízlett Nektek , és hogy Anyukád is így f?zi! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Nekem nagyon ízlett függetlenül attól, hogyan is nevezzük. Ma ez volt az ebéd. Én a zöldséget csak akkor raktam a babhoz, amikor az már majdnem kész volt, tartottam t?le, hogy szétf?. De így éppen jó lett. Csipetke is került bele. Nagyon finom, tartalmas leves.

Dorka

Szia Honey1! Köszönöm! Üdv: Dorka

Méhecske

Nagyon étvágygerjeszt? a fotód! Ma ezt f?zöm! :)

Dorka

Kedves Méhecske! Ennek igazán örülök ,remélem ízlik majd! Üdv: Dorka

Törölt felhasználó

Nekem hiányzik belöle a fokhagyma !!!!

Marti48

Kedves Dorka, nagyon tetszenek a receptjeid! "A fontoskodok" kommentarjait ignoralni kell! Uj Clubtag vagyok, hamarosan jelentkezem receptekkel is. Üdvözlet es tovabbi megerdemelt sikereket!!! Marti

Dorka

Kedves Marti! Nagyon szépen köszönöm , kedves vagy! Várom a receptjeidet! Jó sütést f?zést! Üdv: Dorka

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.