r
Nosalty Logó

Árpagyöngyrizottó sült kelbimbóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Árpagyöngyrizottó sült kelbimbóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a kelbimbóhoz

Összesen 808 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a kelbimbóhoz

Összesen 1614 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a kelbimbóhoz

Összesen 97 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3431 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    2637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3739 micro
Összesen 808 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6862 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    834 mg
  • Nátrium
    5274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7477 micro
Összesen 1614 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a kelbimbóhoz

Elkészítés

hozzávalók a rizottóhoz

  1. Az árpagyöngyöt (gerslit) mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
  2. A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, és 1-2 percig kevergetve futtassuk meg.
  3. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a babérlevelet, a rozmaringot, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd öntsük fel a borral és a szójaszósszal. Keverjük alaposan össze, majd félig lefedve, addig főzzük, még a folyadékot teljesen felszívja.
  4. Ezután öntsük fel egy merőkanál alaplével, majd szintén félig lefedve addig főzzük, még a folyadékot teljesen felszívja. Ezt addig ismételjük, még az árpagyöngy (gersli) kellően megpuhul és jó szottyos lesz (közben többször keverjük meg). Az elkészült rizottót tálalásig tartsuk melegen.
  5. A kelbimbó külső leveleit szedjük le, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk félbe a nagyobbakat.
  6. Az olajat keverjük össze a sóval, borssal és a préselt fokhagymával, majd öntsük rá a kelbimbóra. Ezután forgassuk össze, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje.
  7. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és rendezzük el rajta a kelbimbót, majd a visszamaradt fűszeres olajat öntsük rá.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 130 fokon, 20 percig sütöttem).
  9. Tálaláskor szedjük tányérba a rizottót, majd helyezzük rá a sült kelbimbót, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16088
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gersli főzési ideje kicsivel hosszabb időt vesz igénybe, mint a rizs, de megéri azt a kis pluszt. A fűszeres kelbimbó és a gerslis rizottó nagyon jól illik egymáshoz.

Hozzávalók

hozzávalók a rizottóhoz

hozzávalók a kelbimbóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!