r
Nosalty Logó

Tintahal és kagyló grillezve teriyaki szósszal

Sajtospiritos
Tintahal és kagyló grillezve teriyaki szósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Teriyaki szósz

Grillezés

423
Kalória
51.5g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
9.1g
Zsír
290.7g
Víz
611g
Koleszterin
636mg
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Teriyaki szósz

Grillezés

Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Teriyaki szósz

Grillezés

Összesen 1686 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Teriyaki szósz

Grillezés

Összesen 95 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    1728 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 423 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    2444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11638.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    592 mg
  • Kálcium
    539 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3029 mg
  • Nátrium
    6912 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    1162.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1686 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

Teriyaki szósz

  1. A hozzávalókat egy kis lábasban összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Talán 15-20 perc alatt meg is leszünk vele. Ezután félretesszük a szószt a grillezéshez.

Grillezés

  1. Fagyasztott vagy friss tintahal esetén hasonlóan járunk el. Először kihúzzuk a fejét, egy kanál nyelével kikotorhatjuk a belsejét, vagy akár a kanállal rásegíthetünk, hogy könnyebben kicsússzon. Ne felejtsük el kihúzni a szépiacsontot sem. Ez egy szinte átlátszó hosszúkás valami a gerincénél. Ezután a fejét levágjuk a belső szervei maradékáról. Ez így tudom, elég bizarr, de elfelejtettem írni, hogy húzz kesztyűt. Szóval mindig olvasd végig a receptet először:).
  2. A fejét hosszában felvágjuk, de nem végig, majd a szemeit is kivágjuk. Meg is vagyunk a tintahallal, a kagylót szerencsére csak meg kell mosni, legjobb, ha eleve felezett kagylóhéjat tudunk vásárolni. Sok választásunk nincs is, mivel itt az a jó, ha minél nagyobb a kagyló. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, nézzünk internetes videókat a tintahal pucolásáról.
  3. Alaposan megmossuk a tintahalakat, és durva sóval ledörzsölhetjük a külső bőrét, bár ez szerintem nem olyan fontos. Az előmelegített grillrácsra rakva, egyszerűen egy hosszú pálcára feltűzdelve a szeleteket megsütjük. Gyakran forgatjuk, és közben bekenegetjük a teriyaki szósszal.
  4. A kagylónak kevesebb idő kell. Először is egy éles késsel vágjuk el el a kötőizmot a kagylóhús alatt. A kagylót a héjában tesszük rá a grillre egy kis vajjal és sóval. Ez nagyon hamar elkészül, szinte látni fogjuk, ahogy forr vaj a kagyló körül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p

Mindig is ki akartam próbálni a kagylót a saját héjában meggrillezni. Hát most összejött. Aztán megbeszéltük a szomszéddal, hogy este kerékcsere lesz. Így telt el ez a szép vasárnap :)

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek