Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tintahal és kagyló grillezve teriyaki szósszal

Tintahal és kagyló grillezve teriyaki szósszal
Tintahal és kagyló grillezve teriyaki szósszal
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is ki akartam próbálni a kagylót a saját héjában meggrillezni. Hát most összejött. Aztán megbeszéltük a szomszéddal, hogy este kerékcsere lesz. Így telt el ez a szép vasárnap :)

hozzávalók / 4 adag

Teriyaki szósz

Grillezés

ajánlat

Legjobb főtt, ragacsos rizzsel és friss, nyári, vegyes salátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

Teriyaki szósz

  1. A hozzávalókat egy kis lábasban összeforraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Talán 15-20 perc alatt meg is leszünk vele. Ezután félretesszük a szószt a grillezéshez.

Grillezés

  1. Fagyasztott vagy friss tintahal esetén hasonlóan járunk el. Először kihúzzuk a fejét, egy kanál nyelével kikotorhatjuk a belsejét, vagy akár a kanállal rásegíthetünk, hogy könnyebben kicsússzon. Ne felejtsük el kihúzni a szépiacsontot sem. Ez egy szinte átlátszó hosszúkás valami a gerincénél. Ezután a fejét levágjuk a belső szervei maradékáról. Ez így tudom, elég bizarr, de elfelejtettem írni, hogy húzz kesztyűt. Szóval mindig olvasd végig a receptet először:).
  2. A fejét hosszában felvágjuk, de nem végig, majd a szemeit is kivágjuk. Meg is vagyunk a tintahallal, a kagylót szerencsére csak meg kell mosni, legjobb, ha eleve felezett kagylóhéjat tudunk vásárolni. Sok választásunk nincs is, mivel itt az a jó, ha minél nagyobb a kagyló. Ha nem vagyunk biztosak magunkban, nézzünk internetes videókat a tintahal pucolásáról.
  3. Alaposan megmossuk a tintahalakat, és durva sóval ledörzsölhetjük a külső bőrét, bár ez szerintem nem olyan fontos. Az előmelegített grillrácsra rakva, egyszerűen egy hosszú pálcára feltűzdelve a szeleteket megsütjük. Gyakran forgatjuk, és közben bekenegetjük a teriyaki szósszal.
  4. A kagylónak kevesebb idő kell. Először is egy éles késsel vágjuk el el a kötőizmot a kagylóhús alatt. A kagylót a héjában tesszük rá a grillre egy kis vajjal és sóval. Ez nagyon hamar elkészül, szinte látni fogjuk, ahogy forr vaj a kagyló körül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 096
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
55 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: nehéz
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grill kagyló

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

423
szójaszósz 100 ml
rizsecet 3 ek
barna cukor 1 ek
gyömbér 1 ek
fokhagyma 1 db
szezámolaj 1 teáskanál
méz 1 ek
sárgabaracklekvár 2 ek
tintahal 1 kg
zöldkagyló 0.5 kg
vaj 1 ek
0 ízlés szerint