r
Nosalty Logó

Laxpudding, a svédek burgonyával rakott lazaca

Rosanics Petra
Burgonyával rakott lazac
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

426
Kalória
23g
Fehérje
31.5g
Szénhidrát
23.2g
Zsír
254.5g
Víz
204.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1209.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    469 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    93 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4839.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    2198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1018.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1550 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    1878 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát megfőzzük, majd megpucoljuk és 3-4mm vékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy nagy vagy több kisebb edényt kivajazunk, majd az aljára fektetünk egy réteg burgonyakarikát.
  3. A burgonyákra ráfektetünk egy réteg vékonyra szeletelt gravlaxot vagy füstölt lazacot, majd erre jön egy újabb réteg burgonya, amire ismét lazac, és így tovább, amíg el nem fogynak. A sütőtál méretétől függ a rétegek száma, a lényeg, hogy a legfelső réteg burgonya legyen.
  4. A tojást, a habtejszínt és a tejet egy tálba vagy mérőpohárba öntjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd összeturmixoljuk. Ha szeretjük a kaprot, akkor a végén keverjünk hozzá azt is felaprítva.
  5. A tojásos keveréket ezután a lazac-burgonya rakottasra öntjük és hagyjuk, hogy átcsurogjon a rétegeken. Ha szükséges, egy villa vagy kés segítségével egyengessük el a folyadék útját a rétegek között.
  6. A rakott lazacot 170 fokos sütőbe tesszük, ahol 25-30 perc alatt aranybarnára és szaftosra sütjük, majd pár perc pihentetés után tálaljuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt az egyszerű rakottast könnyen összedobhatjuk, ráadásul remek példája annak, hogyan készíthetünk egy kevés lazacból kiadós és laktató főételt. Füstölt lazacból és gravlaxból egyaránt készíthető, a rétegek közé ízlés szerint hagymát is csempészhetünk, sőt, édesburgonyával is működik a recept! Főételként és köretként egyaránt megállja a helyét, legyen szó vasárnapi ebédről vagy ünnepi lakomáról.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek