r
Nosalty Logó

Ánizsos ribizlimousse céklás brownieval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Noémi
Ánizsos ribizlimousse céklás brownieval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

Összesen 1261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

Összesen 2521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

Összesen 188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 2521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

Elkészítés

Mousse

  1. A ribizlit az ánizzsal pürésítük, majd sűrű lyukú szűrőn átszűrjük, ebből 2 evőkanállal félreteszünk. A tejszínt habbá verjük a vaníliával és a porcukorral, a zselatint beáztatjuk 3 evőkanál hideg vízbe.
  2. Az átszűrt ribizlipépet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, majd a tejszínhez forgatjuk és szilikon kuglófformákba töltjük. Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.

Céklás brownie

  1. A browniehoz a céklát megtisztítjuk és egészben 50 perc alatt megfőzzük. Miután elkészült, meghámozzuk és lereszeljük apró lyukú reszelőn.
  2. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tojást a cukorral és vaníliaaromával habbá verjük. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez az olvasztott csokit és vajat, majd beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport. Végül a lereszelt céklát is belekeverjük. 180 fokon kb. 5-8 perc alatt megsütjük.

Zselé

  1. A mousse bevonásához a zseléhez a vizet és a cukrot felforraljuk, pár percig hagyjuk gyönyözni, majd feloldjuk benne a megduzzasztott zselatint és adunk hozzá egy csepp lila ételfestéket. Kicsit kihűtjük. A fagyasztott mousse-t kivesszük a formából és a langyos zselével meglocsoljuk őket.

Tojásfehérjehab

  1. A tojásfehérjehabhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, habzsákba töltjük és tálalásnál kis halmokat nyomunk a tányérra, majd zsebsárkánnyal megpörköljük a felületüket.

Ribizlis tejszín

  1. A 0,5 dl tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a félretett két evőkanál ribizlipürét, majd ezt is habzsákból tálaljuk. Ehető virágszirmokkal, ribizlivel és egy kis színezett fátyoldísszel dekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 58
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kovács Noémi 3 recept

Hozzávalók

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek