r
Nosalty Logó

Ánizsos ribizlimousse céklás brownieval

Kovács Noémi
Ánizsos ribizlimousse céklás brownieval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

1261
Kalória
18.3g
Fehérje
174g
Szénhidrát
58.8g
Zsír
364.8g
Víz
230g
Koleszterin
12.4g
Élelmi rost
137.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

Összesen 1261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

Összesen 2521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Mousse

Céklás brownie

Zselé

Tojásfehérjehab

Ribizlis tejszín

Összesen 188 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    174 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    364.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    412 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1261 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    460 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1671.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    348 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    729.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 2521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Mousse

  1. A ribizlit az ánizzsal pürésítük, majd sűrű lyukú szűrőn átszűrjük, ebből 2 evőkanállal félreteszünk. A tejszínt habbá verjük a vaníliával és a porcukorral, a zselatint beáztatjuk 3 evőkanál hideg vízbe.
  2. Az átszűrt ribizlipépet felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, majd a tejszínhez forgatjuk és szilikon kuglófformákba töltjük. Egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.

Céklás brownie

  1. A browniehoz a céklát megtisztítjuk és egészben 50 perc alatt megfőzzük. Miután elkészült, meghámozzuk és lereszeljük apró lyukú reszelőn.
  2. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tojást a cukorral és vaníliaaromával habbá verjük. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez az olvasztott csokit és vajat, majd beleforgatjuk a lisztet és a kakaóport. Végül a lereszelt céklát is belekeverjük. 180 fokon kb. 5-8 perc alatt megsütjük.

Zselé

  1. A mousse bevonásához a zseléhez a vizet és a cukrot felforraljuk, pár percig hagyjuk gyönyözni, majd feloldjuk benne a megduzzasztott zselatint és adunk hozzá egy csepp lila ételfestéket. Kicsit kihűtjük. A fagyasztott mousse-t kivesszük a formából és a langyos zselével meglocsoljuk őket.

Tojásfehérjehab

  1. A tojásfehérjehabhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, habzsákba töltjük és tálalásnál kis halmokat nyomunk a tányérra, majd zsebsárkánnyal megpörköljük a felületüket.

Ribizlis tejszín

  1. A 0,5 dl tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a félretett két evőkanál ribizlipürét, majd ezt is habzsákból tálaljuk. Ehető virágszirmokkal, ribizlivel és egy kis színezett fátyoldísszel dekoráljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek