r
Nosalty Logó

Málnamousse vörösborzselével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnamousse vörösborzselével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Málna mousse

Vörösbor zselé

Csokoládé glazúr

Piskóta

Összeállítás

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Málna mousse

Vörösbor zselé

Csokoládé glazúr

Piskóta

Összeállítás

Összesen 1991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Málna mousse

Vörösbor zselé

Csokoládé glazúr

Piskóta

Összeállítás

Összesen 217 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.7 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    642 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 1991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Málna mousse

Vörösbor zselé

Csokoládé glazúr

Piskóta

Összeállítás

Elkészítés

Málna mousse

  1. A málnát megmelegítjük, hogy könnyebben dolgozzunk vele, majd átpasszírozzuk. Az így kapott pürét felforraljuk. Elzárjuk alatta a gázt, és elkeverjük benne a zselatint. Ha valaki az édesebb desszerteket szereti, itt adhat hozzá 2 ek. cukrot. Ezt kihagyva egy friss, üde, savanykás sütemény lesz az eredmény.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd külön a habtejszínt is. Ha állati tejszínt használunk, adjunk hozzá 1 cs habfixálót.
  3. Ha a málna szobahőmérsékletűre hűlt, a két habot hozzákeverjük.
  4. Előkészítjük a félgömb alakú szilikon formát. (Ennek hiányában a következőképp készítjük el: 15 cm-es tortaformában megsütjük a piskótát, rákanalazzuk a zselét. Ha kihűlt, a karikába töltjük a mousset és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a formából kivéve leöntjük a glazúrral.)
  5. A félgömb alakú formákat félig töltjük mousse-al és eligazgatjuk, hogy az gömb egész belső felületét befedje.

Vörösbor zselé

  1. A zselét kétféleképpen is elkészíthetjük. Zselatinnal vagy pektinnel. Zselatinnal masszívabb, pektinnel könnyebben vágható zselét kaptunk. Ha zselatinnal dolgozunk: A bort felforraljuk, elzárjuk alatta a gázt és belekeverjük a cukrot és a zselatint. Kiöntjük a zselét egy lapos, folpackkal bélelt tányérba vagy műanyagdobozba.
  2. Ha pektinnel dolgozunk: A bort egy lábosba töltjük, melegíteni kezdjük. A cukrot és a pektint összekeverjük és a meleg, de még nem forró borhoz keverjük. 5-6 percig forraljuk, amíg keverésnél a lábos alja határozottan kilátszik. Ekkor egy folpackkal leterített tányérra vagy műanyag dobozba öltjük és megvárjuk amíg megszilárdul.
  3. Ha megkötött, kör alakú szaggatóval (kb 3 cm átmérőjű) köröket szaggatunk és minden félgömbben elhelyezünk egyet.
  4. A gömböket teletöltjük a mousse-szal.

Csokoládé glazúr

  1. A tejszínt forrásig melegítjük, majd ráöntjük az apró darabokra tört étcsokoládéra. Érdemes jó minőségűt használni, sokat dob az ízvilágon. Hozzákeverünk 1 ek. mézet, ettől lesz fényes a máz.

Piskóta

  1. 1 egészt tojást habbá verünk. El fog tartani 10 percig, de ekkora mennyiségnél egyszerűbb, mintha szétválasztanánk. Amikor már majdnem kész, hozzáadunk 2 ek cukrot, még egy kicsit habosítjuk. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és óvatosan összeforgatjuk.
  2. Vékonyan egy sütőpapírral bélelt tepsire kenjük, és 5 perc alatt készre sütjük.
  3. Ha megsült, átfordítjuk egy másik sütőpapírra és azt, amin sült lehúzzuk róla. 10 kis kört szaggatunk belőle.

Összeállítás

  1. A mousse-okra helyezünk 1-1 kör piskótát, finoman belenyomkodjuk. Fagyasztóba tesszük 1 órára, hogy ki tudjuk fordítani a formákból.
  2. Ha kifordítottuk, rácsra helyezzük őket és leöntjük a kissé megmelegített csokoládé glazúrral.
  3. Tetejét díszíthetjük egész málna szemekkel!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3833
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Még mindig elbűvöl a francia gasztronómia. Szinte hetente járok különböző cukrászdákba, hogy hódoljak ennek a szenvedélyemnek, és persze tapasztalatot gyűjtsek. A francia cukrászat egyik alapköve a mousse. Én most egy egyszerű változatát készítettem el. Érdemes kipróbálni, annyit mondhatok!   

Hozzávalók

Málna mousse

Vörösbor zselé

Csokoládé glazúr

Piskóta

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?