r
Nosalty Logó

Fehér csokoládé-eper mousse borssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fehér csokoládé-eper mousse borssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Összesen 427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Összesen 1715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 427 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.5 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    539.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    559 mg
  • Retinol - A vitamin:
    717 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 1715 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Elkészítés

A mousse-hoz

  1. A rózsaborsot mozsárban durvára törjük. A zöldborsot leszűrjük, majd apróra vágjuk.
  2. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, felöntjük a borral, a kétféle borsot hozzáadjuk, és mérsékelt tűzön kb. felére főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, és 10 percet hűlni hagyjuk.
  3. A 250 g epret megmossuk, szárazra töröljük, és ½ cm darabokra vágjuk. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  4. A csokoládét durvára felvágjuk, majd gőzfürdőben felolvasztjuk.
  5. A tojássárgájáta tojással és az ecetes-borsos főzettel gőzfürdőben habosra verjük, majd levesszük, és a folyékony csokoládét hozzákeverjük. A kicsavart zselatint a krémben felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni.
  6. A felvágott epreket hozzákeverjük. A tejszínt kemény habbáverjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. Kb. 6 órara hűtőszekrénybe tesszük.
  7. Az eperszószhoz a 100 g epret a porcukorral és a citromlével pürésítjük.
  8. Két, langyos vízbe mártott kanál segítségével a krémből galuskákat formázunk. Tányérokra rakjuk,és az eperszószal garnírozzuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6936
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A vasárnapi ebéd tökéletes megkoronázása volt, de a galuska formázást azért még gyakorolnom kell.

Hozzávalók

A mousse-hoz

Az eperszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek