Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás palacsinta, sós karamellával

Almás palacsinta, sós karamellával
Almás palacsinta, sós karamellával
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazi klasszikus, kicsit másképpen.
Palacsinta, forró almás töltelékkel, sós karamellával leöntve.
Érdemes egyből dupla adaggal készülni! ;)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

Az almás töltelékhez

A sós karamellához

Szólj hozzá!

elkészítés

A palacsintához

  1. Egy nagy tálba szitáljuk a száraz alapanyagokat, majd jöhetnek a tojások és az olaj. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet, majd a szódát, és ha simára kevertük, mehet a hűtőbe 30 percre.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket és a sós karamellát is.
  3. Egy palacsintasütőt kikenünk egy kis olajjal vagy olvasztott vajjal, és a szokásos módon megsütjük a palacsintákat.
  4. A kisült palacsintákra halmozzuk az almás tölteléket, feltekerjük, megszórjuk porcukorral, majd a sós karamellával leöntve tálaljuk.

Az almás töltelékhez

  1. Egy lábasba dobjuk a felkockázott almákat, majd felöntjük egy kevés vízzel. Belereszeljük egy citrom héját, és belefacsarjuk fél citrom levét, majd jöhet a cukor, a fahéj és a gyömbér.
  2. Jól elkeverjük, és alacsony lángon, fedő alatt 10-15 percig főzzük.

A sós karamellához

  1. Egy serpenyőbe szórjuk a cukrot és egy kevés vizet, és alacsony lángon felolvasztjuk. Körkörös mozdulatokkal addig rázogatjuk az edényt, míg szép barnás színe nem lesz.
  2. A tűzről levéve hozzáadjuk a puha vajat, majd a óvatosan a tejszínt is. Finoman elkeverjük, majd a tűzre visszatéve, alacsony lángon addig forraljuk, amíg teljesen homogén nem lesz.
  3. Vissza a palacsintához.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 522
elküldve: 0
receptkönyvben: 135
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karamellkrémes palacsinta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

729
finomliszt 200 g
barna cukor 1 ek
1 csipet
tojás 3 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 3 dl
szódavíz 1 dl
alma 4 db
víz 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
barna cukor 3 ek
fahéj 1 tk
gyömbér 1 tk
cukor 100 g
víz 0.5 dl
vaj 50 g
habtejszín 0.5 dl
2 tk