r
Nosalty Logó

Almás krémes Katharosz konyhájából

Katharosz
Almás krémes Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

1190
Kalória
15.7g
Fehérje
215.4g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
459.6g
Víz
147.9g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
111.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 1190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 7147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

Összesen 159 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1190 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5561.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2203 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1292.5 g
  • Cukor
    668 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    2757.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1000 micro
Összesen 7147 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    122.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tejfölt, a két tojássárgáját,és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Fóliába csomagolva hidegre tesszük kb. 1 órára.
  3. Ezután egy közepes méretű tepsi hátán (kb. 22x32 cm)három lapot sütünk, villával megszurkáljuk. A tepsitzsírozzukés lisztezzük minden lap sütése előtt, vagy sütőpapírt teszünk rá (én így csináltam).Vigyázzunk, ne szárítsuk ki, amikor kezd színesedni, már készen is van.
  4. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn megreszeljük.Kicsit állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, reszelt citromhéjat. Elkeverjük, majd pár perc alatt megpároljuk.Hűlni hagyjuk, ha túl leveses lenne kevés kekszet vagy zsemlemorzsát keverünk bele.
  5. A krémhez elkeverjük a pudingport 7 evőkanál cukorral és a 4 csomag vaníliás cukorral. Ezután az 1 liter hideg vízzel elkeverjük (fokozatosan adagolva).
  6. Tűzre tesszük,és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  7. Közben a maradék cukorral kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét.Végül adagonként óvatosan a pudingos masszába forgatjuk.
  8. Összeállítás: atepsi aljába beleteszünk egy lapot, rákenjük az almás krémet, következő lappal befedjük, kicsit le is nyomjuk, erre a pudingos krém jön, majd a harmadik lappal befedjük. Ha kihűlt,a tetejét egy fóliával letakarjuk, és másnapig hidegre tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x32

Nagyon finom, kettő az egyben, krémes és almás süteményt kapunk. Tipp: célszerű levehető oldalú tepsit használni az összeállításnál, így nem nyomódik össze a szeletelésnél.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...