r
Nosalty Logó

Almás-túrós süti liszt nélkül

Gonoszka1
Almás-túrós süti liszt nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

645
Kalória
24.5g
Fehérje
91.9g
Szénhidrát
21.8g
Zsír
408.3g
Víz
116.9g
Koleszterin
8.8g
Élelmi rost
75.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    408.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4800.4 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    367.6 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1633.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 2575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.5 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a kicsavart citromlével. Összeforgatjuk.
  2. A mazsolát vízbe beáztatjuk.
  3. A tojásokat egy tálba ütjük, kicsit felverjük őket villával.
  4. Hozzáadjuk az összetört túrót, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a lecsöpögtetett mazsolát és 3 dkg puha vajat. Jól összekeverjük.
  5. A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal.
  6. Egy tűzálló tálnak az alját kikenjük vajjal. A szeletelt almák felét beletesszük. Megszórjuk a fahéjas kristálycukor felével, erre simítjuk a túrókrémet. Majd az almaszeletek másik felét rendezzük el a túrókrémre.
  7. A sárgabaracklekvárt 2 dkg vajjal megolvasztjuk, és rákenjük az almákra.
  8. Előmelegített, 180 fokos sütőben pirosodásig sütjük, kb 35 percig. Ekkor rászórjuk a maradék fahéjas kristálycukrot, és visszatoljuk még 2-3 percre a sütőbe.
  9. Langyosra hűtve tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt mai napi nasinak sütöttem meg. Nagyon finom, és kevés cukrot tartalmaz, így a kalóriatartalma sem magas. 10 dekában 135 kalória van. Így fogyókúrázok is megengedhetnek belőle egy szeletet.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Láthatatlan almatorta

Az almás sütemények egész évben készíthetők, ezért igazán sosem mennek ki a divatból, mégis valahogy ősszel teljesednek ki igazán. Ezt a receptet a franciák Gâteau Invisible-nek, ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek