Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Afrikai harcsafilé fűszeres zöldségágyon

Afrikai harcsafilé fűszeres zöldségágyon
Afrikai harcsafilé fűszeres zöldségágyon
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alap ötlet egy kis "egyperces" videóból fakadt, viszont ott lazaccal, kevesebb zöldséggel, és fűszerolaj nélkül került elkészítésre. Ha már Neked is eleged van, és néha szeretnél egy picit könnyebb, ugyanakkor ízletes és laktató étellel előrukkolni, akkor bátran ajánlom ezt a receptet. Egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége, hiszen az alapanyag szabadon variálhatóak, ízlésednek megfelelően!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészület

  1. A vásárolt halat minden esetben tisztítsuk meg, és legalább 20-30 percet tiszta vízben hagyjuk állni.
  2. A zöldségeket ajánlott valamilyen gyalu segítségével közepesen vékony szeletekre vágni, így könnyebben szét tudjuk pakolni, és hamarabb átsül. A zöldségeknek semmilyen előfőzésre nincs szükségük, ez alól egyetlen kivétel, ha zöldbabot használunk. A babnak szüksége van egy 5-10 perces forróvizes előfőzésre, viszont ha valaki roppanósan szereti, akkor csak serpenyőben 3-5 percig kicsit át kell forgatni.

Fűszerolaj

  1. Kezdjük a leveskocka (zöldség- vagy tyúkhúsleves) felolvasztásával: lehetőség szerint egy öblösebb, 3-4 dl űrtartalmú üvegtálat használjunk, melynek az aljára minimális forró vízbe elkeverjük a leveskockát (ha túl lassú lenne a folyamat, gőz felett gyorsíthatunk rajta).
  2. Megvárjuk, míg kihűl (akár hűtőbe is tehetjük), majd felöntjük az olívaolajjal.
  3. Ekkor kerülhet bele a zúzott fokhagyma, a felaprított fűszernövények, rozmaringszál, babérlevél (a nagyobb darabokat széttörhetjük), ételízesítő, bors.
  4. Ha tutira akarunk menni egy éjszakát, de minimum 1 órát, hagyjuk állni a hűtőben.

Összeállítás

  1. Fogjunk egy jól megtermett jénai tálat (esetemben egy kacsasütő jénai alját), ami legalább 5-6 cm magas.
  2. Legalulra mindig azzal a zöldséggel kezdjük, aminek a legtöbb idő kell, esetünkben a zöldbabbal, legtetejére (a hal alá közvetlenül) pedig azt, aminek a legkevesebb kell, itt most ezt a szerepet a brokkoli tölti be.
  3. A zöldségek rétegezése közben folyamatosan kenjük a fűszerolajjal.
  4. Végül a hal kerüljön a tetejére, aminek mindkét oldalát alaposan megkenjük olajjal, illetve a zöld fűszerek nagyobb része ide kerüljön. Közvetlenül a hal alá tegyük a rozmaringszálakat.
  5. Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 45-60 percet sütjük. A sütőben pontosan középre, esetleg egyel lentebb kerüljön, alufóliával a tetején (vagy esetemben a jénai tetejével)!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 11 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VGábor

Mióta szakács: 2016.09.19.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: halételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott harcsa, zöldséges hal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

670
afrikai harcsa 50 dkg
zöldbab 40 dkg
brokkoli 1 közepes fej
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 kis db
édesburgonya 1 db
burgonya 2 közepes db
olívaolaj 1 dl
citromfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 4 gerezd
leveskocka 1 db
ételízesítő 3 teáskanál
fehér bors 0.5 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
zsálya 1 teáskanál