r
Nosalty Logó

Harcsaszelet lecsóval tócsiban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Harcsaszelet lecsóval tócsiban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A halhoz

A lecsóhoz

A tócsnihoz

Összesen 1767 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A halhoz

A lecsóhoz

A tócsnihoz

Összesen 10602 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A halhoz

A lecsóhoz

A tócsnihoz

Összesen 254 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    161.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1767 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    251.2 g

Zsír

  • Összesen
    970.3 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    426 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    304 g
  • Koleszterin
    1661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6917.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    788 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    3733 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2481.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    331 mg
  • C vitamin:
    509 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    1533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    406 micro
  • β-karotin
    2475 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3097 micro
Összesen 10602 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    184 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A lecsóhoz

A tócsnihoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A harcsát kibelezzük, fejét levágjuk, kifilézzük.
  2. A két fél halat szeletekre vágjuk, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, bő olajban megsütjük.
  3. A lereszelt krumplit a tojásokkal, tejföllel, liszttel, az összetört fokhagymával, sóval összekeverjük és négy nagy palacsintát sütünk belőle.
  4. Az apróra vágott hagymát és szalonnát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott paprikát, a gerezdekre vágott paradicsomot és fedő alatt összerogyasztjuk.
  5. A halszeleteket a lecsóhoz adva még pár percig pároljuk, tócsira tálaljuk.
  6. A lecsós halra hajtott tócsit apróra vágott snidlinggel szórjuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 23581
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 07.

Ajánló

Kiadós, finom ebéd vagy vacsora.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Harcsaszelet lecsóval tócsiban
Harmathy Ildikó 313 recept

A tócsimnál említem a hús-lecsó-tócsi kompozíciót a régi, Anna malmi időkből. Ennek a halas változata ez a fogás. Fiaim nagy pecások - ezt is említettem már. Az őszi szünetben a ragyogó napsütésben ezúttal is horgász-nyaralás volt. Süllőket kaptam és egy 2 és fél kilós harcsát. Halkúra van tehát nálunk - nagyon egészséges!

Hozzávalók

A halhoz

A lecsóhoz

A tócsnihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.