Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával

Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával
Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyár úgy nem telik el nálunk, hogy ne készíteném el ezt az ételt. A férjem többször is evett étteremben, de mióta ezt megkóstolta, azt mondja, nincsen párja! :-)

hozzávalók / 4 adag

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

ajánlat

Nagyszerű nyári étel, hiszen ilyenkor frissen kaphatunk hozzá paradicsomot, paprikát, kaprot, és ha van egy horgász a családban, még akár harcsát is!

Szólj hozzá!

elkészítés

Harcsapaprikás

  1. Kockázzuk fel a harcsát, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd tegyük félre, amíg a többi alapanyaggal dolgozunk. (Ha nagyon elő akarunk készülni, akár előző este is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk így.)
  2. Forraljunk vizet a halászlékockának, majd tegyük félre, amíg nem lesz szükség rá.
  3. Pirítsuk zsírjára az apró kockára vágott szalonnát, majd tegyük félre azt egy hőálló edényben. A zsíron pirítsuk meg az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot.
  4. Ha egészen jó lecsós, adjuk hozzá a harcsát, és várjuk meg, amíg fehér lesz a húsa. Ezután szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlékockát, esetleg pirosaranyat.)
  5. Forraljuk össze, és adjunk hozzá ízlés szerint tejfölt.

Juhtúrós-kapros galuska

  1. Készítsünk galuskát 3 tojásból és 0,5 kg lisztből, langyos víz hozzáadásával. Szaggassuk bele sós, kissé étolajos vízbe, főzzük ki, majd szűrjük le. (A galuskát csak enyhén vagy egyáltalán ne sózzuk, mert a juhtúró úgyis sós lesz.)
  2. Tegyük egy serpenyő aljára a kipirított szalonnakockákat, a villával áttört túrót és a tejfölt. Lassú tűzön, keverés mellett kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a kaprot, és a fehérborsból egy keveset.
  3. Ha szép, csomómentes a kapros-túrós szószunk, adjuk hozzá a galuskát, és keverjük el jó alaposan.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 084
elküldve: 3
receptkönyvben: 70
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

MissEve

Mióta szakács: 2012.06.29.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

harcsapaprikás galuskával, pörkölt harcsából, paprikás halból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1845
afrikai harcsa 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
paradicsom 3 közepes db
paprika 3 közepes db
füstölt szalonna 10 dkg
fűszerpaprika 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
halászlékocka 1 db
tejföl 2 dl
víz 3 dl
juhtúró 30 dkg
tejföl 125 dkg
kapor 1 csokor
fehér bors 0 ízlés szerint
tojás 3 db
finomliszt 50 dkg
víz 2 dl