r
Nosalty Logó

Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával

NS
Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

1862
Kalória
67.5g
Fehérje
128.1g
Szénhidrát
120.3g
Zsír
743.7g
Víz
453.9g
Koleszterin
7.5g
Élelmi rost
17.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

Összesen 1862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

Összesen 7445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Harcsapaprikás

Juhtúrós-kapros galuska

Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    743.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    497 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1079 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 1862 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    269.9 g

Zsír

  • Összesen
    481.1 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    2170 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    3552 mg
  • Nátrium
    2401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    2974.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3095 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    402 micro
  • β-karotin
    4315 micro
  • β-crypt
    540 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3608 micro
Összesen 7445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    171 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Harcsapaprikás

  1. Kockázzuk fel a harcsát, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd tegyük félre, amíg a többi alapanyaggal dolgozunk. (Ha nagyon elő akarunk készülni, akár előző este is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk így.)
  2. Forraljunk vizet a halászlékockának, majd tegyük félre, amíg nem lesz szükség rá.
  3. Pirítsuk zsírjára az apró kockára vágott szalonnát, majd tegyük félre azt egy hőálló edényben. A zsíron pirítsuk meg az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot.
  4. Ha egészen jó lecsós, adjuk hozzá a harcsát, és várjuk meg, amíg fehér lesz a húsa. Ezután szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlékockát, esetleg pirosaranyat.)
  5. Forraljuk össze, és adjunk hozzá ízlés szerint tejfölt.

Juhtúrós-kapros galuska

  1. Készítsünk galuskát 3 tojásból és 0,5 kg lisztből, langyos víz hozzáadásával. Szaggassuk bele sós, kissé étolajos vízbe, főzzük ki, majd szűrjük le. (A galuskát csak enyhén vagy egyáltalán ne sózzuk, mert a juhtúró úgyis sós lesz.)
  2. Tegyük egy serpenyő aljára a kipirított szalonnakockákat, a villával áttört túrót és a tejfölt. Lassú tűzön, keverés mellett kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a kaprot, és a fehérborsból egy keveset.
  3. Ha szép, csomómentes a kapros-túrós szószunk, adjuk hozzá a galuskát, és keverjük el jó alaposan.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nyár úgy nem telik el nálunk, hogy ne készíteném el ezt az ételt. A férjem többször is evett étteremben, de mióta ezt megkóstolta, azt mondja, nincsen párja! :-)

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...