Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos afrikai harcsa tésztában

Rozmaringos afrikai harcsa tésztában
Rozmaringos afrikai harcsa tésztában
170 perc / előkészület: 150 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kísérletezni kezdtem és ez lett belőle, a családom egyik része szereti, a másik nem. De aki nem szereti, az nem is eszik soha halat, tehát az ő véleményükre nem kell figyelnem, mert ők csak a töltött káposztát szeretik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek én salátát szoktam mellé adni, de rizzsel vagy krumplival is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A harcsaszeleteket hideg sós vízben jól átmossuk, majd lecsöpögtetjük.
  2. Egy magas tálba tesszük a halszeleteket, ráreszeljük a citrom héját, és rácsavarjuk a levét is. Megsózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a rozmaringgal. Félretesszük, és pihentetjük 2-3 órán át.
  3. A tojásfehérjét felverjük egy habverővel, hozzákeverjük a keményítőt és a szójaszószt.
  4. Fölteszünk a tűzhelyre egy serpenyőben kb. 4 dl olajat, és jó forróra hevítjük. Elővesszük a halszeleteket, belemártjuk őket a tésztába, és ropogósra sütjük.
  5. Petrezselyemmel megszórva citromszeletekkel tálaljuk.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 707
elküldve: 3
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

citromos harcsa, harcsa ropogós bundában, fűszeres harcsa bundában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2012-02-07 21:44

Köszönöm a receptet! Finom lett. Nem volt időm még aznap megcsinálni, ezért több, mint egy napig pácolódott. Így jobban átjárta a fűszerezés. Marad a kedvencek között!

1138
afrikai harcsa 1 kg
rozmaring 3 ek
citrom 1 db
1 ek
fehér bors 1 kk
tojásfehérje 4 db
étkezési keményítő 6 csapott ek
szójaszósz 1 teáskanál
napraforgó olaj 4 dl