különleges liszt

Mandulaliszt

A mandulaliszt egyre népszerűbb alapanyag, különösen a gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú étrendek követői körében. A mandulaliszt őrölt mandulából készül. Kétféle változata létezik: a héjas (azaz héjával együtt őrölt) és a hántolt (ennek héját eltávolítják, majd finomra őrlik).

Tökmagliszt

A tökmaglisztet a héjától megfosztott tökmagból készítik. Mechanikusan, vegyszer nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olajat, és az olaj nélkül őrlik finomra.

Kókuszliszt

A kókuszliszt rostban és fehérjében gazdag alternatív lisztféle, szénhidráttartalma alacsony, plusz előnye pedig, hogy liszt létére gluténmentes is. Sokféle ételhez használhatjuk akár magában, akár más lisztekkel keverve, és nem csak süteményekben.

Quinoa liszt

A quinoa liszt egy gluténmentes, tápanyagokban gazdag alternatíva a lisztre. A quinoa Dél-Amerikából származó, ősi gabonaféle, amely valójában nem is gabona, hanem egy mag, és rendkívül sokoldalúan felhasználható.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...