különleges liszt

Mandulaliszt

A mandulaliszt egyre népszerűbb alapanyag, különösen a gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú étrendek követői körében. A mandulaliszt őrölt mandulából készül. Kétféle változata létezik: a héjas (azaz héjával együtt őrölt) és a hántolt (ennek héját eltávolítják, majd finomra őrlik).

Tökmagliszt

A tökmaglisztet a héjától megfosztott tökmagból készítik. Mechanikusan, vegyszer nélkül, hidegen kisajtolják belőle az olajat, és az olaj nélkül őrlik finomra.

Kókuszliszt

A kókuszliszt rostban és fehérjében gazdag alternatív lisztféle, szénhidráttartalma alacsony, plusz előnye pedig, hogy liszt létére gluténmentes is. Sokféle ételhez használhatjuk akár magában, akár más lisztekkel keverve, és nem csak süteményekben.

Quinoa liszt

A quinoa liszt egy gluténmentes, tápanyagokban gazdag alternatíva a lisztre. A quinoa Dél-Amerikából származó, ősi gabonaféle, amely valójában nem is gabona, hanem egy mag, és rendkívül sokoldalúan felhasználható.

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Ludaskása

Soha nem szerettem a ludaskását. Nem is nagyon szerethettem, anyukám soha sem csinált, távoli rokonoknál kóstolva meg...nem tett rám mély benyomást, na. Ha meg a Márton-napi össznépi ...