Konjac liszt

A konjac vagy más néven leopárdkontyvirág Kelet-Ázsia területén őshonos növény. A kelet-ázsiai országokban - elsősorban Japánban, Kínában, Tajvanon magas rost tartalmú (glükomannán) gumójából készítenek pl. lisztet vagy használják az állati eredetű zselésítők helyettesítésére. A gumóból nyert liszt vízzel keverve sokszorosára duzzad, mivel élelmi rost tartalmának köszönhetően rendkívül magas vízmegkötő képességű. Az élelmiszeriparban elsősorban emulgeálószerként használják, az élelmiszercímkéken E425-ként találkozhatunk vele. Használata: hideg folyadékkal keverjük csomómentesre, és így adjuk folytonos keverés mellett a sűríteni kívánt meleg ételhez, majd főzzük össze. Szemcsés anyaggal (só, cukor/édesítő) elkeverve hatékonyabb, ezt követően lehet hideg folyadékban feloldva adni a meleg alapanyagokhoz. Hideg sűrítés esetén 20-40 perc pihentetést igényel. Főzelékekhez 1 csapott kávéskanál/ 500-700 ml, pudinghoz másfél-két csapott kávéskanál/ 500 ml. Sütéshez a maglisztből készült tészták alapanyagához 1 kávéskanállal adjuk állag javítóként. Mivel nagyon gyorsan, nagyon sok nedvességet képes megkötni, ne kerüljön gyermek kezébe! Szárazon, magában történő fogyasztása fulladásveszély vagy nyelési nehézségek veszélye miatt tilos. forrás: Wikipedia
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
3 g
víztartalom
0 g
Nátrium
10 mg
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
10 mg
szénhidrát
rost
82 g
vitaminok
Őrületesen vasárnapi, abbahagyhatatlan, igazi, magyaros ízlésre szabott menüsor!
NosaltyA sajtok világa elképesztően változatos – krémes, lyukacsos, érlelt vagy friss, mindegyiknek megvan a maga egyedi ízvilága és állaga. De vajon felismered őket ránézésre is? Most kiderül!
NosaltyIdegőrlőnek tűnhet a friss fűszernövényekkel pepecselni, de ha beveted Napi Tippünket, olyan gyorsan meg tudod majd pucolni a kakukkfüvet, mint még soha!
Szász NóriSokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!
Naponta csupán 5 percet vesz igénybe a gyakorlat, és mindössze egy törölközőre lesz szükséged ahhoz, hogy tökéletesen kivitelezd.
Mint mindent, a céklát is csak csínján kell fogyasztani - a túl sok megárthat. Mutatjuk a cékla nem annyira ismert mellékhatásait!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...