Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Szezámmagból készült alacsony kalóriatartalmú, egészséges lisztféle. A szezámmagból hidegen kipréselik az olaját, majd finomra őrlik, így készül a szezámliszt. Kiválóan alkalmas sütésre, illetve szószok, mártások sűrítésére. Sütés esetén érdemes más gluténmentes liszttel keverni, hogy biztosan megfelelő állagú tésztát kapjunk. Számos értékes rostot, vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, illetve fehérje tartalma is magas, ezzel szemben omega-6 zsírsav tartalma alacsonyabb, mint a feldolgozatlan szezámmagé. A szezámliszt nagyobb mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot és cinket, utóbbi nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem elősegíti a szellemi teljesítőképességet is. Miután a cink nagyobb mennyiségben főként húsokból tud felszívódni, a szezámliszt használata kifejezetten ajánlott vegetáriánusoknak. Alacsony kalóriatartalma miatt diétázók is nyugodtan használhatják, de rendkívül népszerű az ún. paleolit étrendet követők körében is.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

Szezámliszt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!