Szezámliszt

Szezámliszt

Leírás

Szezámmagból készült alacsony kalóriatartalmú, egészséges lisztféle. A szezámmagból hidegen kipréselik az olaját, majd finomra őrlik, így készül a szezámliszt. Kiválóan alkalmas sütésre, illetve szószok, mártások sűrítésére. Sütés esetén érdemes más gluténmentes liszttel keverni, hogy biztosan megfelelő állagú tésztát kapjunk. Számos értékes rostot, vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, illetve fehérje tartalma is magas, ezzel szemben omega-6 zsírsav tartalma alacsonyabb, mint a feldolgozatlan szezámmagé. A szezámliszt nagyobb mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot és cinket, utóbbi nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem elősegíti a szellemi teljesítőképességet is. Miután a cink nagyobb mennyiségben főként húsokból tud felszívódni, a szezámliszt használata kifejezetten ajánlott vegetáriánusoknak. Alacsony kalóriatartalma miatt diétázók is nyugodtan használhatják, de rendkívül népszerű az ún. paleolit étrendet követők körében is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Szezámliszt

fehérjetartalom

40.32 g

zsírtartalom

11.152 g

szénhidráttartalom

35.14 g

víztartalom

6.61 g

Hány kalória

gramm

szezámliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

810 mg

Magnézium

362 mg

Kalcium

150 mg

Nátrium

41 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.152 g

Niacin - B3 vitamin

12.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.76 mg

Tiamin - B1 vitamin

2.53 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

40.32 g

Zsír

telített zsírsav

1.634 g

egyszeresen telített zsírsav

4.405 g

többszörösen telített zsírsav

5.113 g

ásványi anyagok

Kalcium

150 mg

Vas

14.3 mg

Magnézium

362 mg

Foszfor

810 mg

Nátrium

41 mg

Cink

10.7 mg

Réz

1.432 mg

Mangán

1.403 mg

szénhidrát

víz

6.61 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

2.53 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.27 mg

Niacin - B3 vitamin

12.6 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

2.76 mg

Folát

29 µg

A vitamin

3 µg

B6 vitamin

0.152 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.