Szójaliszt

Szójaliszt

Leírás

A szójaliszt megfelelő malmi technikával finommá őrölt szójabab. Nem tartalmaz glutént, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Magas fehérje- és zsírtartalommal rendelkezik. Felhasználását tekintve másként bánjunk vele, mint a hagyományos gabonalisztekkel, ugyanis sokkal nagyobb a nedvszívó képessége. Célszerű 15-30 %-os arányban más liszttel keverni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Szójaliszt

fehérjetartalom

37.81 g

zsírtartalom

19.205 g

szénhidráttartalom

31.92 g

víztartalom

5.16 g

gramm szójaliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

494 mg

Magnézium

429 mg

Kalcium

206 mg

Nátrium

13 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.461 g

Kolin

190.6 mg

Niacin - B3 vitamin

4.32 mg

E vitamin

1.95 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

37.81 g

Zsír

telített zsírsav

2.987 g

egyszeresen telített zsírsav

4.561 g

többszörösen telített zsírsav

11.657 g

ásványi anyagok

Kalcium

206 mg

Vas

6.37 mg

Magnézium

429 mg

Foszfor

494 mg

Nátrium

13 mg

Cink

3.92 mg

Réz

2.92 mg

Mangán

2.275 mg

Szelén

7.5 µg

szénhidrát

rost

9.6 g

cukor

7.5 g

víz

5.16 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.581 mg

Riboflavin - B2 vitamin

1.16 mg

Niacin - B3 vitamin

4.32 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.59 mg

Folát

345 µg

Kolin

190.6 mg

Béta-karotin

72 µg

E vitamin

1.95 mg

K vitamin

70 µg

A vitamin

6 µg

B6 vitamin

0.461 g

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...