Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsos-citromos zöldspárga

Borsos-citromos zöldspárga
Borsos-citromos zöldspárga
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom (kizárólag) a zöld spárgát, ez a legegyszerűbb elkészítési módja. Önmagában vagy köretnek bármi mellé tudom ajánlani.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, és megtisztítjuk (letörjük a fás részeket, ahol a meghajlított szár elpattan az a jó). A megmaradt szárvégeket nem szoktam kidobni, jó lesz narancsos spárgakrémleveshez (recept később).
  2. Elrendezzük egy tűzálló tálban, meglocsoljuk az olívaolajjal, fél citrom levével és az egész citrom lereszelt héjával.
  3. Jöhet a só és jó sok bors (ez persze opcionális).
  4. Az előmelegített sütőben készre sütjük (akinek van grill fokozat a sütőjén, az az utolsó 10 percben jól meggrillezheti a spárgákat). Ennyire egyszerű, és isteni finom!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 61 498
elküldve: 8
receptkönyvben: 397
elkészítve: 42/48
Facebookon megjelent: -

szakács

mustakissa

Mióta szakács: 2010.11.09.
10 recept

receptjellemzők

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fűszeres spárga, tepsiben sült zöldspárga, spárgás zöldségköret

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Freeborn
Freeborn Thu, 2014-05-22 14:42

Nagyon tetszik ez a recept, szeretem a grillezett zöldségeket olivaolajjal, sóval, borssal, és valamilyen zöldfűszerrel. A spárgához hiányzott nekem még valami zöldfűszer/ízanyag, azt gondolom nálad megtaláltam, a citrom! Igen, holnap elkészítem ezt a receptet!
A fenti hozzászóláshoz annyit, kár elrontani cukorral, egy ilyen finom zöldséget...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2014-05-06 18:50

Körülbelül hány percig kell sütni? Sajna, szerintem ez nem tud ropogós lenni, így mi feltekerve fogyasztottuk, jópofa a sült citromhéj, cukor is mehet rá...

172
zöldspárga 20 közepes db
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint