r
Nosalty Logó

Tavaszi spárga buggyantott tojással és hollandi mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Tavaszi spárga buggyantott tojással és hollandi mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    891 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1814 micro
Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.3 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2427.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    907 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    420 micro
  • K vitamin:
    307 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    637 micro
  • Kolin:
    1703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2097 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    3565 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7257 micro
Összesen 2240 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgához: tegyünk fel egy fazék vizet, adjunk hozzá egy kis sót, majd hagyjuk enyhén felforrni. Vágjuk le a spárgák fás szárát, és hámozzuk meg őket vékonyan burgonyahámozóval. Tegyük őket a fazékba, és főzzük a fehéreket max. 3-4 percig, utána pedig tegyük hozzá a zöldeket max. 1-2 percre. Szűrőkanállal vegyük ki, és tegyük át egy jeges vízzel teli tálba őket, hogy ne főjenek tovább, megőrizzék élénk színüket (adhatunk hozzájuk egy kevés citromlevet, az is segít), és roppanósak maradjanak. Végül hagyjuk őket lecsöpögni, és tegyük őket félre.
  2. A hollandi mártáshoz: egy kis lábasban közepes lángon olvasszuk meg a vajat. Hagyjuk, hogy teljesen elolvadjon, és elkezdjen picit forrni. Egy másik keverőtálban a tojássárgákat, a mustárt, az ecetet, a citromhéjat, a szerecsendiót, a sót és a borsot addig verjük, amíg homogenizálódnak. Helyezzük az egészet vízgőz fölé, és folyamatosan kevergetve, lassan csurgassuk hozzá a forró vajat, és addig verjük, amíg sűrű, krémes mártássá nem alakul.
  3. Tegyük vissza a fazekat a vízzel együtt, alacsony hőfokra. A víznek nem szabad túlságosan forrnia. Adjuk hozzá az ecetet, majd keverjünk bele egy laza kis örvényt, és egy tálkából csúsztassuk bele a tojás. Egyszerre csak egyet főzzünk, nagyjából 2,5-3 percig. Egy szűrőkanál segítségével óvatosan szedjük ki, és tegyük egy enyhén olajozott tálba (hogy le ne ragadjon).
  4. Tegyük a spárgákat vegyesen a tálalótányérra, kenjük meg egy kevés olvasztott vajjal, és szórjuk meg kevés sóval és borssal. Helyezzünk rá a buggyantott tojásból, és csurgassunk rá gazdagon a még meleg hollandi mártásból. Friss mikrozöldekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 712
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi spárga buggyantott tojással és hollandi mártással
Gerzsenyi Flóra 427 recept

Ezt a klasszikus, ám delux tojásos ételt nem lehet felülmúlni: ress spárga és hollandi mártás csodás kombója vár a tányéron. Egészséges, alacsony szénhidráttartalmú és látványra is csodás reggeli fogás, mely elég elegáns ahhoz, hogy különleges alkalmakra, brunch-okra is bevessük, elkészítése pedig körülbelül 30 percet vesz igénybe. Érdemes viszont nagy odafigyeléssel végezni a munkafázisokat, mert bizony a buggyantott tojás meg a hollandi is szeszélyes tud lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készíts gyógyító, 24 órás erőlevest, hogy minden cseppje aranyat...

Az erőleves, vagy más nevén csontleves, egy igazi szuperétel, amely évszázadok óta az egészségtudatos konyhák egyik alapköve. Nemcsak ízgazdag és tartalmas, hanem tele van értékes tápanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, az ízületeket és az emésztést. De mi a titka a tökéletes csontlevesnek? Hogyan érhetjük el azt a gazdag, kocsonyás állagot és mély ízvilágot? Nézzük a legfontosabb tudnivalókat és főzési trükköket!

Hering András

„Most, ha valaki séf akar lenni, híres akar lenni. Bennem...

Tavaly év végén Madrid, London és Doha után Budapesten is megnyitotta BiBo nevű éttermét Dani García, a három Michelin-csillaggal kitüntetett spanyol sztárséf. A Dorothea Hotel Budapestnek is otthont adó épületegyüttes tetején található rooftopbár és étterem étlapján García igyekezett a spanyol tradíciókat a magyar stílussal ötvözni, hogy a hazai és nemzetközi vendégek egyaránt új ízélményeket fedezhessenek fel a tolmácsolásában. Olvassátok Dani Garcíával készült friss interjúnkat!

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...