Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi sok zöldséges kölessaláta

Tavaszi sok zöldséges kölessaláta
Tavaszi sok zöldséges kölessaláta
34 perc / előkészület: 20 perc főzés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évszakban megtalálom a kedvenc alapanyagaimat, mégis a tavasz a legkedvesebb. Talán mert az ember a hosszú tél után már annyira ki van éhezve a zöldre, a színekre, a frissre és a nyersre, hogy ilyenkor bármennyi zöldséget és gyümölcsöt szívesen megeszünk. Igyekeztem a Bátor Tábor szellemiségének megfelelő menüvel előrukkolni, a legfontosabb szempontom azonban az volt, hogy olyan ételeket ajánljak, amelyekre egy gyereknek felcsillan a szeme -- az utóbbi volt a nagyobb kihívás. Azt hiszem, sikerült, de megsúgom, hogy a receptek tesztelésekor a felnőttek is úgy nyelték a tavaszi kölessalátát, mint kacsa a nokedlit.

A recept a Bátor Tálban, a Bátor Tábor Alapítvány receptgyűjteményében található meg.

A Bátor Tálban több, mint 200 további egészséges étel szerepel. A receptek egyaránt ajánlhatók egészséges gyermekek és felnőttek számára és olyan családoknak is, ahol krónikus gyermekbetegség, ételallergia, cukorbetegség nehezíti a hétköznapokat.

A könyvet megvásárlók daganatos és krónikusan beteg gyermekek ingyenes élményterápiás táboroztatását támogatják.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Előre is elkészíthető, kifejezetten jót tesz az ízeknek, ha áll egy fél órát.

Egy adag tápanyagtartalma -- energia: 291 kcal / 813 kJ; fehérje: 4 g; zsír: 10 g, szénhidrát: 21 g

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kölest alaposan átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. (Kb. 12-15 perc alatt puhul meg.)
  2. Miközben fő, előkészítjük a zöldségeket: mindent apróra kockázunk (az uborkát előbb kimagvaljuk), az újhagymát és a spárgát vékonyan felkarikázzuk.
  3. A megfőtt kölest összekeverjük az olívaolajjal, a paradicsompürével, citromlével és reszelt citromhéjjal, fűszerezzük. Hozzáadjuk az összes felaprított zöldséget, végül a finomra vágott petrezselyemzöldet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 635
elküldve: 7
receptkönyvben: 278
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Mautner Zsófi

Mióta szakács: 2013.07.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

színes kölessaláta, vegyes saláta kölessel, paradicsomos citromos kölessaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

175
köles 10 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
kígyóuborka 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
karalábé 1 közepes db
retek 5 db
újhagyma 5 közepes db
zöldspárga 4 db
olívaolaj 4 ek
sűrített paradicsom 2 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint