r
Nosalty Logó

Húsvéti spárgás-fetás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lurpak
Húsvéti spárgás-fetás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 558 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3351 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 205 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 558 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    229.2 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1052 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7678.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1552 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    4250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    790.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    358 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1946 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    2560 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    3652 micro
Összesen 3351 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe belereszeljük a szinte fagyos vajat, majd egy-két kanál szintén jéghideg vízzel összedolgozzuk. Közben sózzuk.
  2. A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.

A töltelékhez

  1. A töltelékhez a sonkát és az újhagymát összepirítjuk, a spárgák fás szárát letörjük, a koktélparadicsomokat kettévágjuk, és az összes sajtot lereszeljük. Félretesszük az összeállításig.
  2. A tejszínt és a tojásokat összekeverjük villával, közben megsózzuk, és a lereszelt sajt felét is a keverékbe tesszük. Azért nem érdemes robotgéppel, késes aprítóval összekeverni a tejszínes tölteléket, mert a tojások elveszítik tartásukat, és az egész piténk tölteléke morzsás, zsíros lesz.
  3. A tésztát kiszedjük a hűtőből, két sütőpapír között kinyújtjuk, majd belefektetjük egy pitetálba. (A tálat kikenjük vajjal és beszórjuk liszttel, hogy könnyedén ki tudjuk szedni a formából.)
  4. A tészta formán túllógó, felesleges széleit levágjuk. Az alját megszurkáljuk villával, majd elősütjük 180 fokon 20-30 percig.
  5. Ha kicsit kihűlt, belerendezzük a töltelékeket, belemorzsoljuk a fetát, megszórjuk a sonkával, hagymával, kis petrezselyemmel, majd felöntjük a tejszínes keverékkel. Borsozzuk, és a maradék sajtot a tetejére szórjuk, végül belenyomkodjuk a spárgákat és a felezett koktélparadicsomokat is, lapjukkal felfelé.
  6. 180 fokon kb. 30 perc alatt pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10901
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 06.

Ajánló

A tökéletes tészta eléréséhez, érdemes minden alapanyagot behűteni. Szinte fagyosan dolgozzunk a vajjal és a vízzel. A töltelékhez pedig bármilyen zöldség és húsféle jó, amit otthon találunk.

Receptkategóriák

A francia konyháról sokunkban él egy kép, extrém alapanyagokkal dolgozó, bonyolult receptekről, de a quiche nem ilyen. Ez egy isteni sós pite, amit az ember úgy variál, ahogy kedve tartja. Ez itt most egy kiváló húsvéti verzió, amit bármilyen napszakban lehet fogyasztani. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek