Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékmentő quiche húsvétra

Maradékmentő quiche húsvétra
Maradékmentő quiche húsvétra
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem nem csak nálunk maradt meg sok finomság húsvét után. Hogy semmi ne vesszen kárba, összedobtunk egy nagyszerű sós pitét, amit szinte bármely napszakban fogyaszthatunk: reggelire, ebédre, uzsira, vacsira.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, és tésztát gyúrunk belőle. Ügyeljünk rá, hogy a lehető legkevesebb ideig melegítsük a kezünkkel, mert akkor a tésztának nem lesz jó az állaga.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát. Óvatosan tekerjük fel a sodrófára, majd helyezzük bele egy 28-30 centis piteformába. A formát nem kell kivajazni vagy lisztezni, sütőpapír sem kell bele, elég villával jó alaposan átszurkálni.
  3. A nyers tésztát elősütjük, tegyük 180°C fokos sütőbe 10 percre. Addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A töltelékhez minden hozzávalót apró kockákra vágunk, és egy nagy serpenyőben, olívaolajon kicsit lepirítunk( kivétel a petrezselyem, mozzarella, spárga, paradicsom). Majd félretesszük kicsit hűlni. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyaggal. A húsvéti sonkák elég sósak, ezért nem szükséges bele só, de utána ízesíthetjük kedvünk szerint.

Összeállítás

  1. A tölteléket a pitetésztán egyenletesen elosztjuk.
  2. A tojásokat a tejszínnel kikeverjük, ízesítjük, és nyakon öntjük vele a a töltelékes tésztát.
  3. Negyedbe vágott tojásokkal körberakjuk, majd reszelt sajttal borítjuk be a tetejét.
  4. 180°C fokos sütőben 30-40 percig sütjük, szép aranybarnára.
  5. Friss salátával és fehérborral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 409
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
72 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-tojásos lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

691
finomliszt 200 g
vaj 100 g
1 kávéskanál
tojássárgája 1 db
petrezselyem 1 ek
víz 1 ek
olívaolaj 3 ek
főtt sonka 150 g
lila hagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 8 dkg
zöld kaliforniai paprika 8 dkg
sárga kaliforniai paprika 8 dkg
zöldspárga 4 db
mozzarella 100 g
petrezselyem 1 csokor
koktélparadicsom 3 db
habtejszín 2.5 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 200 g
főtt tojás 2 db