r
Nosalty Logó

Maradékmentő quiche húsvétra

Gerzsenyi Flóra
Maradékmentő quiche húsvétra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

691
Kalória
26.4g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
50.6g
Zsír
177.2g
Víz
307g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 4138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összeállítás

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    177.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 691 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    303.4 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8511 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2330 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    2158 mg
  • Nátrium
    3544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    200.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1063.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3021 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    918 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    982 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2563 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    5287 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    1312 micro
  • Lut-zea
    5549 micro
Összesen 4138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    66 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 208 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a vajat összemorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk, és tésztát gyúrunk belőle. Ügyeljünk rá, hogy a lehető legkevesebb ideig melegítsük a kezünkkel, mert akkor a tésztának nem lesz jó az állaga.
  2. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát. Óvatosan tekerjük fel a sodrófára, majd helyezzük bele egy 28-30 centis piteformába. A formát nem kell kivajazni vagy lisztezni, sütőpapír sem kell bele, elég villával jó alaposan átszurkálni.
  3. A nyers tésztát elősütjük, tegyük 180°C fokos sütőbe 10 percre. Addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

  1. A töltelékhez minden hozzávalót apró kockákra vágunk, és egy nagy serpenyőben, olívaolajon kicsit lepirítunk( kivétel a petrezselyem, mozzarella, spárga, paradicsom). Majd félretesszük kicsit hűlni. Egy tálban összekeverjük a többi alapanyaggal. A húsvéti sonkák elég sósak, ezért nem szükséges bele só, de utána ízesíthetjük kedvünk szerint.

Összeállítás

  1. A tölteléket a pitetésztán egyenletesen elosztjuk.
  2. A tojásokat a tejszínnel kikeverjük, ízesítjük, és nyakon öntjük vele a a töltelékes tésztát.
  3. Negyedbe vágott tojásokkal körberakjuk, majd reszelt sajttal borítjuk be a tetejét.
  4. 180°C fokos sütőben 30-40 percig sütjük, szép aranybarnára.
  5. Friss salátával és fehérborral tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szerintem nem csak nálunk maradt meg sok finomság húsvét után. Hogy semmi ne vesszen kárba, összedobtunk egy nagyszerű sós pitét, amit szinte bármely napszakban fogyaszthatunk: reggelire, ebédre, uzsira, vacsira.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek