Krémes spárgás rizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Tamas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g zöldspárga18 kcal
-
63g rizottó rizs224 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
250g alaplé18 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
468
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
250g rizottó rizs895 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
1000g alaplé70 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1866
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23.2g zöldspárga3 kcal
-
11.6g rizottó rizs42 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
9.3g fehérbor8 kcal
-
46.4g alaplé3 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
2.3g parmezán sajt9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
87
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 954 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 158.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 196 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 421 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
468
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 43.6 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 142 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5654.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 742 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 847 mg
-
Nátrium 3817 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 632.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 579 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 782 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 436 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1685 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2489 micro
Összesen
1866
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
87
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 csomag zöldspárga
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
2 dl fehérbor
-
1 l alaplé
-
5 dkg vaj
-
5 dkg parmezán sajt
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, amiket időközben kissé sózunk és borsozunk is.
- Az üvegesre párolt hagymákhoz adjuk a rizst, amit jól összekeverünk, és 1-2 percig pirítjuk, amíg átlátszóak lesznek kissé a szemek.
- Ezután felöntjük a borral, amit gyakori kevergetés mellett hagyunk elfőni.
- Az odafigyelős rész most jön, amikor is mindig egy merőkanál alaplevet merünk a rizottóra, és kevergetés mellett hagyjuk, hogy a rizsszemek beszívják magukba. Nagyjából 15-20 perc alatt megfő a rizs, de közben állandóan kevergetni kell, és pótolni az alaplevet, ha elfőtt!
- Amikor a rizsünk már közel megfőtt, akkor hozzáadjuk az egészhez a kis darabokra vágott spárgát és egy merőkanál alaplevet.
- Ha úgy ítéljük meg, hogy a rizs és a spárga is elkészült, akkor az egészhez hozzákeverünk vajat és reszelt parmezánt.
- Lehetőség szerint azonnal fogyasszuk el, amíg jó krémes állagú a rizottó, mert később sajnos összeáll, ha esetleg addig marad belőle.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 38905
- Feltöltés dátuma: 2017. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tamas
36 recept
A spárgaszezon idején, ami éppen jelenleg is zajlik, ez a rizottó egy tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Ez a rettenetesen egyszerű étel, rendkívül finom, bár tény, hogy egy kicsit foglalkozni kell vele, és odafigyelni, miközben készítjük, de megéri a vesződést!