Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes spárgás rizottó

Krémes spárgás rizottó
Krémes spárgás rizottó
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárgaszezon idején, ami éppen jelenleg is zajlik, ez a rizottó egy tökéletes ebéd vagy vacsora lehet. Ez a rettenetesen egyszerű étel, rendkívül finom, bár tény, hogy egy kicsit foglalkozni kell vele, és odafigyelni, miközben készítjük, de megéri a vesződést!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát, amiket időközben kissé sózunk és borsozunk is.
  2. Az üvegesre párolt hagymákhoz adjuk a rizst, amit jól összekeverünk, és 1-2 percig pirítjuk, amíg átlátszóak lesznek kissé a szemek.
  3. Ezután felöntjük a borral, amit gyakori kevergetés mellett hagyunk elfőni.
  4. Az odafigyelős rész most jön, amikor is mindig egy merőkanál alaplevet merünk a rizottóra, és kevergetés mellett hagyjuk, hogy a rizsszemek beszívják magukba. Nagyjából 15-20 perc alatt megfő a rizs, de közben állandóan kevergetni kell, és pótolni az alaplevet, ha elfőtt!
  5. Amikor a rizsünk már közel megfőtt, akkor hozzáadjuk az egészhez a kis darabokra vágott spárgát és egy merőkanál alaplevet.
  6. Ha úgy ítéljük meg, hogy a rizs és a spárga is elkészült, akkor az egészhez hozzákeverünk vajat és reszelt parmezánt.
  7. Lehetőség szerint azonnal fogyasszuk el, amíg jó krémes állagú a rizottó, mert később sajnos összeáll, ha esetleg addig marad belőle.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 273
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tamas

Mióta szakács: 2016.03.21.
36 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

risotto zöld spárgával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

468
zöldspárga 1 csomag
rizottó rizs 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
fehérbor 2 dl
alaplé 1 l
vaj 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint