r
Nosalty Logó

Spárgás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spárgás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2512 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 240 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 629 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4472.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    2523 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1395 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1873 micro
Összesen 2512 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 240 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre a tészta kenéséhez.) Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percre tegyük hűtőbe.
  2. Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
  3. A tésztát fedjük be alufóliával, vagy sütőpapírral öntsünk rá szárazbabot és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással és süssük tovább 10 percig.
  4. Amíg a tészta sül elkészítjük a tölteléket. A spárgák két végét megfogva meghajlítjuk és hagyjuk, hogy elpattanjon a spárgasíp.
  5. Az így kapott spárgafejes sípokat megmossuk (ha zsenge én nem hámozom) és enyhén sós-cukros felforrt vízben 5-6 percig pároljuk, hogy roppanós maradjon, majd hidegvizes tálba kimerítjük, lecsöpögtetjük és konyharuhára, vagy papírtörlőre felsorakoztatva leitatjuk a nedvességet.
  6. A szalonnát csíkokra, a paradicsomot karikákra szeleteljük.
  7. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, a tejfölt és sóval, borssal ízesítjük.
  8. Az elősütött tésztára rakosgatjuk a spárgasípokat, a szalonna- és paradicsomszeleteket, rámorzsoljuk a krémfehérsajtot és végül ráöntjük a tojásos keveréket.
  9. 180 fokon 25-30 percig sütjük, amíg átsül a töltelék.
  10. Cikkekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 42506
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 22.

Ajánló

A quiche-t fogyaszthatjuk melegen, langyosan, hidegen, magában vagy mártásokkal, salátával, reggelire, ebédre, vacsorára, kinek, hogy tetszik:).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Számomra megunhatatlan ez az omlós, vajas tésztás, zöldséges, tojásos, tejszínes finomság. Én úgy szeretem, ha a tészta vékony és jó ropogósra sül.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.