r
Nosalty Logó

Villámgyors hideg joghurtos uborkakrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Villámgyors hideg joghurtos uborkakrémleves
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 263 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1055 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    661 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 263 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    895 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    2643 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2685 micro
Összesen 1055 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első körben a magokat egy kis sütőtálba borítjuk, és 180 fokon 4-5 perc alatt illatosra pirítjuk. Tálasáig félre tesszük.
  2. Az uborkákat megmossuk, a végeiket levágjuk, felkarikázzak, majd turmixba tesszük.
  3. Mehet bele két fokhagymagerezd, egy csokor petrezselyem és sok-sok kapor. Hozzáfacsarjuk egy fél citrom levét is.
  4. Hozzáöntjük a joghurtot, meglocsoljuk olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk az egészet.
  5. Elkezdjük turmixolni, és közben csorgatunk hozzá egy kevés vizet, figyelve, hogy mikor éri el a megfelelő krémességet.
  6. Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd hidegen tálaljuk a pirított magvakkal és friss fűszernövényekkel megszórva.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3729
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 26.

Receptkategóriák

A nyárnak ugyan már vége, de az idő még kellemesen meleg ahhoz, hogy egy ilyen könnyed levessel idézzük meg a nyári heteket. Főzni nem is kell: az uborkaleves krémességét a görög joghurt, pikáns frissességét pedig a sok-sok kapor és fokhagyma adja. Ha kicsit sűrűbbre készítjük, akkor grillezett húsokhoz, halakhoz vagy sült zöldségekhez is jól illik, felhasználásának csak a képzelet szab határt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk