Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg uborkaleves

Hideg uborkaleves
Hideg uborkaleves
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégi, Fertő-tó környéki kirándulásunk alkalmával végre eljutottunk a Ráspi étterembe. Itt ettem a nagy melegben üdítően ható, hideg uborkakrémlevest.
Itthoni nekifutásra ez kerekedett, a fokhagymával kicsit óvatosabban bántam.

hozzávalók / 3 adag

Az uborkaleveshez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Az alaposan megtisztított uborkát nagyobb darabokra vágjuk, turmixgépbe dobjuk, pürésítjük.

  2. Hozzáadjuk a créme fraîche-t, a vizet, a kaprot, a fokhagymát, a Xantana port és sóval, borssal ízesítjük. Még egyszer bekapcsoljuk a turmixot.

  3. Légmentesen lezárva hűtőbe tesszük pár órára.

  4. Tálalás előtt, felhevített, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a tökmagot és ezt szórjuk a leves tetejére.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 46
össznézettség: 78 408
elküldve: 7
receptkönyvben: 544
elkészítve: 16/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Hideg uborkakrémleves, hideg krémleves uborkából, krémleves uborkával és créme fraîche-al

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

njuca
njuca Tue, 2018-07-17 12:49

Most készítettem először, ezért kicsit furcsán nézett a család rám, hogy mit kapnak. Az első kanálnál még hümmögtek, végül simán elfogyott az egész. Ismétlés még lesz, köszönöm a receptet!

pingvi
pingvi Sun, 2013-07-28 20:18

Finom lett, kicsit a tzatzikire emlékeztet, nem véletlenül, de enyhébb az íze. Ugye az uborkát nem kell hámozni, csak mosni?

petra
Petra / petra Mon, 2013-07-29 09:06

Nem, nem, kell meghámozni hozzá az uborkát, csak jó alaposan megmosni.
Üdv,
Petra

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Mon, 2012-06-25 19:18

Kedves Petra!
Nagyon jol jott a nagy melegben a levesed, koszi a megosztast.
Tovabbi szep napot: Chococat

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-07-05 17:28

Kedves Petra!

Ma megcsináltam uzsira ezt a leveskét. Először kicsit tartottam tőle, hogy milyen íze lesz, mivel még nem ettem, ám biztam benne. Nos, nagyon finom lett! A fél adagot simán eltűntettem :)
Köszi a receptet!
Üdv: Skorpió

NZska
NZska Sun, 2011-05-08 15:45

Gondolom, nagyon ízletes lehet. :) Melegben egyenesen kíván ilyet az ember.

Köszi!

305
kígyóuborka 600 g
crème fraîche 200 g
ásványvíz 150 ml
fokhagyma 1 gerezd
kapor 2 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 2 csipet
xantana 5 g
tökmag 2 ek