r
Nosalty Logó

Hideg uborkaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Hideg uborkaleves
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az uborkaleveshez

A tetejére

Összesen 305 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az uborkaleveshez

A tetejére

Összesen 916 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Az uborkaleveshez

A tetejére

Összesen 93 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 305 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    82.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 916 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

Az uborkaleveshez

A tetejére

Elkészítés

Az uborkaleveshez

  1. Az alaposan megtisztított uborkát nagyobb darabokra vágjuk, turmixgépbe dobjuk, pürésítjük. Hozzáadjuk a créme fraîche-t, a vizet, a kaprot, a fokhagymát, a Xantana port és sóval, borssal ízesítjük. Még egyszer bekapcsoljuk a turmixot. Légmentesen lezárva hűtőbe tesszük pár órára. Tálalás előtt, felhevített, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a tökmagot és ezt szórjuk a leves tetejére.
  • Receptkönyvben: 408
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 343
  • Össznézettség: 108874
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hétvégi, Fertő-tó környéki kirándulásunk alkalmával végre eljutottunk a Ráspi étterembe. Itt ettem a nagy melegben üdítően ható, hideg uborkakrémlevest. Itthoni nekifutásra ez kerekedett, a fokhagymával kicsit óvatosabban bántam.

Hozzászólások (5)

Törölt felhasználó

Gondolom, nagyon ízletes lehet. :) Melegben egyenesen kíván ilyet az ember. Köszi!

Skorpió

Kedves Petra! Ma megcsináltam uzsira ezt a leveskét. El?ször kicsit tartottam t?le, hogy milyen íze lesz, mivel még nem ettem, ám biztam benne. Nos, nagyon finom lett! A fél adagot simán elt?ntettem :) Köszi a receptet! Üdv: Skorpió

Törölt felhasználó

Kedves Petra! Nagyon jol jott a nagy melegben a levesed, koszi a megosztast. Tovabbi szep napot: Chococat

pingvi

Finom lett, kicsit a tzatzikire emlékeztet, nem véletlenül, de enyhébb az íze. Ugye az uborkát nem kell hámozni, csak mosni?

Petra

Nem, nem, kell meghámozni hozzá az uborkát, csak jó alaposan megmosni. Üdv, Petra

pingvi

Köszönöm!

njuca

Most készítettem el?ször, ezért kicsit furcsán nézett a család rám, hogy mit kapnak. Az els? kanálnál még hümmögtek, végül simán elfogyott az egész. Ismétlés még lesz, köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Az uborkaleveshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek